Nieuws

Windows 11 versie 24H1 wordt in april uitgebracht

Windows 11 logo
© Microsoft
Microsoft brengt versie 24H1 van Windows 11 naar verluidt in april op de markt. Dat bevestigt Dell in een promotievideo voor zijn nieuwe XPS-laptops.

Dell maakt in de promotievideo melding van de ondersteuning van Wi-Fi 7. Ondersteuning daarvoor is momenteel nog niet aanwezig in Windows 11. Vanaf Windows 11 24H1 staat dit te veranderen, zo staat te lezen in begeleidende tekst. “Voor Wi-Fi 7 is Windows 11 versie 24H1 vereist, die pas vanaf april CY24 beschikbaar is om te downloaden en vanaf augustus CY24 om te installeren in de fabriek”, meldt de laptopmaker.

Microsoft heeft zich nog niet uitgelaten over de aanstaande update voor Windows 11. Onduidelijk is daarom ook of de informatie in Dells promotievideo juist is. De komst van een 24H1-update is alleszins verrassend. Tot op heden bracht Microsoft enkel ‘H2-updates’ uit voor Windows 11. Mogelijk komt de softwaregigant dit jaar met twee grote updates voor het besturingssysteem, met dus een 24H2 in het najaar.

Lancering Windows 12

Het gewijzigde updateschema kan eveneens samenhangen met de introductie van Windows 12, die in de zomer zou doorgaan. Microsoft heeft zich daarover nochtans niet in het openbaar uitgelaten.

Windows 12 moet diverse nieuwe AI-mogelijkheden bieden. Hiervoor heeft de softwaregigant nauw samengewerkt met processormakers als Intel en AMD. De eerstgenoemde bracht reeds enkele chips uit die lokaal AI-werklast kunnen afhandelen. Overigens zal niet enkel Windows 12 profiteren van de AI-ontwikkelingen. Ook voor Windows 11 werkt Microsoft aan diverse AI-vernieuwingen; of die in de 24H1-update verwerkt zitten, blijft vooralsnog echter onduidelijk.

Uitrol Windows 11 versie 24H1

Volgens Dell moet de uitrol van Windows 11 versie 24H1 in april van start gaan. Meestal duurt het daarna nog enkele weken voordat alle gebruikers de update ontvingen. Onduidelijk is of alle systemen met Windows 11 versie 23H2 werken met de nieuwe update. Fabrikanten kunnen de OS-update vanaf augustus op hun systemen installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business