Nieuws

Sennheiser lanceert Momentum True Wireless 4 met Auracast

Sennheiser Momentum True Wireless 4
© Sennheiser
Sennheiser heeft tijdens CES 2024 de Momentum True Wireless 4, Momentum Sport en Accentum Plus aangekondigd.

Sennheiser bracht iets minder dan twee jaar geleden de Momentum True Wireless 3 op de markt, oortjes die met de vlaggenschepen van Bose en Sony moeten concurreren. Inmiddels is het tijd voor een opvolger: de Momentum True Wireless 4. In zijn persaankondiging spreekt Sennheiser over een “dozijn verbeteringen”, wat oortjes oplevert die “levensecht geluid bieden”.

Een van de voornaamste wijzigingen is de introductie van AptX Lossless-ondersteuning, zoals we dat ook kennen van Denons PerL-reeks. Qualcomms bluetoothcodec biedt een hogere bandbreedte dan uitgaande AptX-versies, zoals AptX Classic en AptX HD. LDAC, een belangrijke concurrent voor AptX Lossless, biedt nog wel een fors hogere maximale bandbreedte.

Auracast-ondersteuning

Wat eveneens moet bijdragen aan verbeterde audiokwaliteit is de komst van Bluetooth 5.4. Volgens Sennheiser gaat dit gepaard met de introductie van Auracast. Met dit nieuwe protocol kan je weldra een onbeperkt aantal bluetoothapparaten aansturen vanuit één audiobron. Ook externe bronnen, zoals de omroepen op een station, kunnen zo op je oortjes terechtkomen.

Tot slot maakt Sennheiser bekend dat de oortjes tot 7,5 uur meegaan op een batterijlading, dat ze verbeterde adaptieve ANC meekrijgen en Qi draadloos opladen ondersteunen. De oortjes zijn vanaf 15 april te koop voor 299,90 euro, in de kleuren metallic zilver en grafiet.

Momentum Sport

Nieuw zijn eveneens de Momentum Sport-oortjes, die door hun IP55 stof- en waterbestendigheid uitermate geschikt zijn voor het sporten. Daarvoor bieden ze ook een ingebouwde hartslagsensor, die zijn data kan synchroniseren met apps als Strava, Peloton, Garmin Connect en Apple Health. Je kunt gelukkig ook een behoorlijk tijdje sporten voordat je met een lege batterij zit. Sennheiser zegt dat de oortjes tot 6 uur meegaan op één lading, en tot 24 uur met de case.

Ideaal is dat de case zelf ook IP54 stof- en waterbestendig is. Zo kun je de oortjes na het sporten direct in het hoesje steken. Dit hoesje biedt een snellaadfunctie, waardoor de oortjes na slechts 10 minuten in het hoesje alweer 45 minuten meegaan. Qi-laden is ook hier aanwezig. De Momentum Sport ligt vanaf 9 april in de winkelschappen en kost 299,90 euro.

Uitgelicht artikel Sennheiser Momentum 4 Wireless review TechPulse Sennheiser Momentum 4 review

Accentum Plus

Tijdens CES 2024 komt Sennheiser ook met een nieuw model voor in de Accentum-lijn, de Accentum Plus. “De hoofdtelefoon legt de nadruk op een uitzonderlijke geluidskwaliteit, batterijduur en veelzijdige connectiviteit, met ondersteuning van alle populaire codecs waaronder aptX Adaptive voor een optimale sound”, legt het bedrijf uit. De Accentum Plus biedt een batterijduur van 50 uur en krijgt een ontwerp dat gelijk is aan de reguliere Accentum. Dat geldt ook voor de meegeleverde case.

Adaptieve ANC is present, evenals aanraakbediening op beide oorschelpen. Sennheiser zegt de Accentum Plus vanaf 20 februari te verkopen voor 229,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business