Nieuws

Poco lanceert betaalbare X6 en X6 Pro

POCO M6 Pro
Poco M6 Pro - © Xiaomi
Poco opent het jaar met drie middenklassers, de Poco X6 en X6 Pro en de eveneens betaalbare M6 Pro. De smartphones zijn voorzien van de nieuwste processors en technologieën.

Xiaomi-dochter Poco focust zich zoals gewoonlijk op de jongste generatie, meer bepaald Gen Z. De Poco X6, X6 Pro en M6 moeten dan ook alle gemakken bieden die een Gen Z’er van zijn smartphone verlangt, inclusief uitgebreide camerasystemen.

Poco X6 en X6 Pro

In de X6 Pro treffen we de vlotste SoC aan van het stel, de MediaTek Dimensity 8300 Ultra. Volgens Poco kan deze chipset generatieve AI-taken verwerken en werd de chipset geoptimaliseerd voor de meest recente gamingtechnologieën. De Poco X6 moet het doen met de Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2, die sterk gefocust is op efficiëntie en gaming eveneens hoog in het vaandel heeft staan. Wat gelijk is op beide toestellen, is dat de chipset gekoppeld is aan ten minste 8 GB RAM, waarbij je kunt upgraden naar 12 GB RAM. Het is bovendien mogelijk meer opslag te nemen; standaard worden de telefoons met 256 GB geleverd, maar er zijn ook varianten met 512 GB opslag.

Het 6,67 inch grote amoledscherm met een 120Hz-verversingssnelheid is eveneens gelijk voor beide Poco X6-toestellen. De batterijen zijn daarentegen weer verschillend, met een 5100mAh-exemplaar in de X6. In de X6 Pro heeft de accu een capaciteit van 5000 mAh. Opladen gaat in beide gevallen met 67 watt via de meegeleverde oplader.

POCO X6
© Xiaomi

Ook het camerasysteem is hetzelfde: een hoofdcamera van 64 MP, een 8MP-groothoekcamera en een 2MP-macrolens. Selfies maak je op de Poco X6-serie met de 16 MP-selfiecamera.

Poco M6… Pro?

Poco’s M6-serie bevat voorlopig slechts een model, de Poco M6 Pro. Of er nog een reguliere M6 in de pijplijn zit, is ons niet bekend. Wel weten we dat ook de M6 Pro overlapt met de Poco X6-serie – zo biedt hij dezelfde cameraopstelling, bestaande uit een 64MP-hoofdcamera, 8MP-groothoeklens en een 2MP-macrocamera.

Het 6,67-inch-amoledscherm lijkt op eerste gezicht ook gelijk aan dat in de X6-serie. Wel biedt het scherm een lagere maximale helderheid van 1000 nits, tegenover 1200 nits op de Poco X6-serie. De beeldverversing is wel hetzelfde, aan 120Hz.

Onderhuids is de Poco M6 Pro wel beduidend minder sterk uitgerust. Op processorvlak, althans. De MediaTek Helio G99 is een stuk minder performant dan de MediaTek in de X6 Pro of Qualcomm in de X6. Ook is de chip gebakken op het oudere 6nm-procedé, tegenover 4 nm bij de concurrenten. Dit betekent dat de 5000mAh-batterij mogelijk iets minder lang meegaat dan zijn prijzigere tegenhangers. Gelukkig kan je ‘m wel snel opladen met de 67-wattoplader.

Uitgelicht artikel Xiaomi 14 gelanceerd Xiaomi 14 en 14 Pro gelanceerd met HyperOS

Prijzen en beschikbaarheid

Zowel de Poco X6-serie als de Poco M6 Pro zijn per direct beschikbaar via Amazon. Hieronder vind je de verschillende opslagconfiguraties en de bijbehorende prijzen:

ces 2024mobielpocoxiaomi

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals