Nieuws

Nokia sluit ook overeenkomst met Vivo

Vivo
© Vivo
Vivo's toestellen mochten al een tijd niet meer verkocht worden in Duitsland. Dankzij een overeenkomst met Nokia zijn ze opnieuw beschikbaar.

Nokia heeft een tijdlang gsm’s gemaakt, maar stapte enkele jaren geleden uit de markt. Het Finse merk legt zich nu voornamelijk toe op de ontwikkeling van 5G-technologieën, en laat zijn telefoons ondertussen produceren door HMD Global. Verschillende 5G-patenten zorgden echter voor stroeve relaties met andere smartphonefabrikanten, waaronder OPPO en Vivo.

De onenigheid tussen Nokia enerzijds, en OPPO en Vivo anderzijds, heeft alles te maken met Nokia’s 5G-ontwikkeling. De smartphonemakers schonden, in een aantal van hun toestellen, verschillende van Nokia’s patenten. Nokia wilde de smartphonemakers de technologie wel laten gebruiken, maar dan zouden ze hiervoor moeten betalen. Maandenlang lukte het de partijen niet om tot prijsafspraken te komen. Uiteindelijk mondde de zaak uit in een verkoopverbod voor telefoons van OPPO en Vivo in verschillende Europese regio’s.

Opnieuw te koop

Aan die situatie komt nu een einde. Eerder deze week sloot Nokia al een overeenkomst met OPPO. Daardoor mogen de toestellen van OPPO en OnePlus weer verkocht worden in Duitsland en Frankrijk. Voor Vivo staat hetzelfde te gebeuren: de toestellen mochten een tijdlang niet verkocht worden in Duitsland. Nu de fabrikant een licentieovereenkomst sloot met Nokia, zal de toestelverkoop opnieuw kunnen.

Telefoons van Vivo werden in juni 2023 uit de rekken gehaald. Toen klonk het nog dat Nokia en de smartphonefabrikant het niet eens werden over de prijs voor 5G-technolgie. Of Nokia de prijsvoorwaarden bijstelde of Vivo de portefeuille deze keer verder wil opentrekken, is niet geweten. Duitse klanten zullen hoe dan ook weer Vivo-toestellen kunnen kopen.

Uitgelicht artikel Vivo Onenigheid over patenten bemoeilijkt toekomst van Vivo in Duitsland

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business