Nieuws

Europese prijzen Nothing Phone (2a) zijn bekend

Nothing Phone (1)
© Nothing
De Nothing Phone (2a) wordt op 5 maart uitgebracht. Via Dealabs zijn woensdag de prijzen van de Phone (2a) opgedoken.

Twee jaar geleden kwam Nothing voor het laatst met een middenklasse-smartphone, de Phone (1). Inmiddels is bekend dat de Phone (2a) de betaalbare Phone (1) gaat opvolgen. Nothing lanceert de Phone (2a) op 5 maart, vlak na afloop van het Mobile World Congress. Over prijzen heeft het Britse merk nog niet gesproken. Zijn eerste smartphone kwam in 2022 op de markt voor 469 euro. Met de Phone (2a) zou het merk de prijzen flink verlagen, meldt het Franse Dealabs.

Volgens de Franse website gaat de basisversie van de Phone (2a) 349 euro kosten. Daarvoor krijg je 8 GB RAM en 128 GB opslag. De versie met 12 GB RAM en 256 GB opslag kost zo mogelijk 399 euro. Dat zijn overigens wel de Franse prijzen voor de smartphone. Mogelijk liggen de prijzen in België hoger, of juist lager.

De website meldt verder dat beide varianten in het wit en zwart beschikbaar komen. Ook hiervoor geldt dat de beschikbaarheid per (Europees) land kan verschillen.

Specificaties Phone (2a)

Intussen zijn er ook al de nodige specificaties van de Nothing Phone (2a) bekend. Volgens Smartprix wordt de smartphone aangedreven door MediaTeks Dimensity 7200-chipset. Het 6,7-inch-amoledscherm krijgt verder een 120 Hz-beeldverversing. Nothing kopieert tot slot de camera-hardware uit de Phone (2) naar de (2a). Dit betekent dat je achterop twee 50MP-sensoren tegenkomt, terwijl van voor een 32MP-selfiecamera te vinden is.

Neem de gelekte informatie wel met een korrel zout. Eerder bleek al dat OnLeaks foutieve renders had gedeeld. De renders suggereerden dat de fabrikant afscheid zou nemen van de Glyph-ledjes – dat blijkt achteraf toch niet te kloppen. Volgens een gerucht uit december zou Nothing de interface wel opnieuw hebben vormgegeven.

5 maart is het zover: de introductie van Nothings middenklasser. Dan weten we ook wanneer de (2a) in de winkels ligt én hoeveel je er werkelijk voor moet betalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business