Nieuws

ASUS Zenfone 11 Ultra wordt op 14 maart gelanceerd

ASUS Zenfone 11 Ultra
© Reddit
ASUS lanceert de Zenfone 11 Ultra op 14 maart. Dat heeft de Taiwanese fabrikant bekendgemaakt. In een teaserbeeld is alvast een deel van het scherm van de Zenfone 11 Ultra te zien.

De teaserafbeelding bevestigt dat ASUS het tijdperk van de compacte Zenfone-modellen achter zich laat. Op de foto (gedeeld via X) zien we de bovenkant van de Zenfone 11 Ultra, die identiek is aan die van de ROG Phone 8-serie. Dit betekent dat de Zenfone-serie dit jaar ook een stuk groter wordt. Het scherm van de ROG Phone 8 meet 6,78 inch, ten opzichte van 5,9 inch op de Zenfone 10 en zijn voorgangers. De Ultra-naamgeving lijkt wel te suggereren dat ASUS ook een meer betaalbare Zenfone in de maak heeft.

Die telefoon lijkt ASUS niet te introduceren op 14 maart; die datum is gereserveerd voor de lancering van het ASUS Zenfone 11-vlaggenschip. Anders dan de teaserfoto en de lanceringsdatum heeft de Taiwanese fabrikant nog geen details over de smartphone gedeeld.

Specificaties Zenfone 11 Ultra

ASUS mag dan zelf wel geen details delen, geruchtenmakers hebben de laatste tijd niet stilgezeten. Daardoor weten we dat het AMOLED-scherm een 144 Hz variabele beeldverversing biedt en een Full HD-resolutie. Onder de motorkap zou de smartphone voorzien zijn van de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, 12 GB RAM en 256 GB opslag. Er komt ook een versie met 512 GB opslag en 16 GB RAM.

Op batterijvlak beschikt het toestel over een 5.500 mAh-accu met 65 watt snelladen. Er zijn verder nog vier camera’s aanwezig: een 50 MP-hoofdcamera, een 32 MP-telefotocamera, een 13 MP-groothoekcamera en een 32 MP-selfiecamera. Ook dat is een flinke upgrade ten opzichte van de Zenfone 10 (en zijn voorgangers), die het steeds met een hoofd- en groothoekcamera moesten stellen.

Gissen naar prijsinformatie

Hoeveel je straks moet betalen voor de Zenfone 11 Ultra, zal eveneens op 14 maart moeten blijken. De ROG Phone 8 kost nu 1.099 euro voor het basismodel. Gezien de Zenfone identiek is aan de ROG, zal de prijs waarschijnlijk ook ergens in de buurt liggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business