Nieuws

OPPO Air Glass 3 voorgesteld, mét slimme assistent

OPPO Air Glass 3
© OPPO
OPPO heeft het nieuwste model in de lijn van smartglasses voorgesteld, de OPPO Air Glass 3. De functionaliteiten van de bril focussen op AI.

De slimme bril maakt gebruik van touch- en spraakbesturing. Door te tikken op de rand van het montuur kunnen er verschillende functies gebruikt worden zoals foto’s bekijken, informatie weergeven, muziek afspelen of telefoongesprekken voeren. Die worden weergegeven op het scherm van de bril, waardoor je de meldingen ziet in de ‘echte’ wereld. Daarnaast kan zo ook de slimme assistent van OPPO, AndesGPT, worden gebruikt.

Via een app verbind je met een OPPO-smartphone, waardoor er een connectie gemaakt wordt tussen de AI-assistent, een smartphone en de bril. Het apparaat weegt 50 gram en voelt volgens het bedrijf gelijkaardig aan als een gewone bril. Dat is wel aanzienlijk zwaarder dan zijn voorgangers, die rond de 30 gram wogen. De releasedatum en prijs van de Air Glass 3 is nog niet bekend. Ook Google werkt mogelijk aan een opvolger van zijn slimme bril.

Andere aankondigingen OPPO

De nieuwe generatie van brillen werd gisteren aangekondigd op MWC 2024 in Barcelona. Met deze bril en met andere initiatieven zet OPPO duidelijk in op AI. Ze lanceren verschillende projecten, waaronder ook nieuwe smartphones die inspelen op AI: de OPPO Find X7 Series.

Uitgelicht artikel OPPO Find N3 OPPO houdt toch vast aan vouwbare smartphones

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business