Nieuws

Microsoft brengt GPT-4 Turbo naar gratis versie Copilot

Copilot upgrade 2024
© Microsoft
OpenAI's GPT-4 Turbo kwam eerder dit jaar al naar de betaalde versie van Copilot. Gebruikers van de gratis Microsoft Copilot-chatbot gebruiken voortaan ook het Turbo-taalmodel.

Microsoft kondigde in december aan zijn Copilot-chatbot te willen uitrusten met GPT-4 Turbo. Het Copilot-team gaf toen te kennen dat het taalmodel nog ‘enkele weken’ op zich zou laten wachten. Iets meer dan drie maanden na de originele aankondiging is GPT-4 Turbo nu beschikbaar voor alle gebruikers van Copilot. Het dient zelfs ter vervanging van OpenAI’s GPT-4. Enkel gebruikers met Copilot Pro kunnen nog overschakelen naar GPT-4, zo meldt Mikhail Parakhin, hoofd reclame en webservices bij Microsoft.

Exclusieve toegang

Eerder kregen Copilot Pro-abonnees al exclusief toegang tot GPT-4 Turbo. Het zou “heel wat werk” hebben gekost om GPT-4 voor alle gebruikers te vervangen door GPT-4 Turbo, aldus Parakhin. Dat is ook meteen de reden dat het zo lang heeft geduurd voordat het meer geavanceerde taalmodel ook op de gratis versie beschikbaar komt. Voor Pro-gebruikers geldt nog wel dat ze met prioriteit toegang krijgen tot het taalmodel. Kortom: als je niet kunt wachten op een antwoord, kun je het beste een abonnement op de chatbot nemen.

Voordelen GPT-4 Turbo

Het GPT-4 Turbo-taalmodel van OpenAI heeft heel wat voordelen ten opzichte van GPT-4. Zo kan het taalmodel langere vragen aan en uitvoeriger antwoorden. Ook kan het langere documenten verwerken, met een maximale lengte van 300 pagina’s. Verder is het taalmodel up-to-date gebracht met nieuwe (digitale) kennis. De trainingsdata loopt tot april 2023.

GPT-4 Turbo kan verder afbeeldingen en tekst-naar-spraak-opdrachten verwerken. Bij OpenAI is dit model enkel beschikbaar voor ontwikkelaars: zelfs met het normale GPT Plus-abonnement blijft het Turbo-model versleuteld. Copilot is dus de enige AI-chatbot die GPT-4 Turbo voor consumenten beschikbaar stelt.

Copilot-omhulsel

Het voordeel van GPT-4 Turbo in Copilot is dat de chatbot standaard zoekopdrachten kan uitvoeren op het internet. Hoewel de training van het taalmodel plaatsvond in april 2023, kan het vragen over latere gebeurtenissen met behulp van Bing beantwoorden.

Of je iets van de Turbo-upgrade gaat merken, is lastig te zeggen. Tenzij je (veel) langere vragen stelt, langere documenten uploadt of afbeeldingen verstuurt, is de impact relatief beperkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business