Samsung Galaxy Watch 4 krijgt ‘2024’-versie

samsung galaxy watch 5
© Samsung
Samsung lanceert deze zomer mogelijk de Galaxy Watch 4 (2024). De smartwatch werd in 2021 op de markt gebracht, en werd sindsdien opgevolgd door de Galaxy Watch 5 en Watch 6-reeksen.

Midden maart verscheen het gerucht dat Samsung mogelijk een Galaxy Watch FE in ontwikkeling had. De smartwatch zou tegelijk met de Galaxy Watch 7-serie worden onthuld. Tipster Max Jambor veegt dit gerucht van tafel. Volgens Jambor komt er geen Fan Edition-smartwatch, zo meldt hij via X. Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern zou wel werken aan een vernieuwde Galaxy Watch 4, de Watch 4 (2024).

Hoe de smartwatch verschilt van de in 2021 uitgebrachte Galaxy Watch 4, blijft voorlopig gissen. De tipster heeft daarover nog geen details onthuld. Het is goed mogelijk dat Samsung alleen de chipset, het werkgeheugen en de software een upgrade geeft. Het zou niet de eerste keer zijn dat ze een product met minimale verbeteringen uitbrengen. Vorige maand kwam Samsung nog met de Galaxy Tab S6 Lite (2024). Buiten een andere chipset en nieuwe software is de tablet identiek aan de 2022-versie, maar ook aan de originele variant die in 2020 verscheen.

Vlottere Exynos-chipset

Samsung heeft overigens niet veel upgradekeuzes als het op chipsets aankomt. De Galaxy Watch 4 werd in 2021 uitgerust met de Exynos W920. Die werd het jaar daarop ook gebruikt in de Watch 5-serie. Pas met de Galaxy Watch 6-reeks verscheen er een nieuwer model, de Exynos W930. Die zou dit jaar zomaar in de Galaxy Watch 4 (2024) kunnen opduiken. Mogelijk gaat dit ook gepaard met 2 GB RAM, ten opzichte van 1,5 GB in de originele variant. Of ook het opslaggeheugen een upgrade zal krijgen, is niet duidelijk.

In welke formaten de smartwatch wordt uitgebracht, laat Jambor eveneens onbenoemd. De oude Watch 4 kwam beschikbaar met 40 en 44mm-behuizingen. Ook de prijzen zijn nog niet bekend. De kans is groot dat de smartwatch een stuk goedkoper wordt dan de Galaxy Watch 7-modellen. Het gaat dan weliswaar niet om een Watch FE, maar de prijzen zijn daar wel naar.

Drie Galaxy-smartwatches

In totaal zou Samsung deze zomer drie smartwatches onthullen. Naast de Watch 4 (2024) gaat het om twee klokjes in de Galaxy Watch 7-reeks. Tipster @kro_roe wist eerder te onthullen dat er aan drie modellen gewerkt wordt: een ‘Classic’, een ‘Pro’ en een ‘nieuwe’ variant. Vermoedelijk betreft die laatstgenoemde de Galaxy Watch 4 (2024). Details over de twee andere Galaxy Watch-horloges zijn schaars.

Eerder ging het gerucht dat Samsung smartwatches in ontwikkeling heeft met ‘vierkante’ schermen, net als op de Apple Watch. Als het idee de conceptfase overleeft, zou het echter pas in 2025 ten uitvoer worden gebracht. Dit jaar zouden de smartwatches gewoon nog ronde schermen krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business