Nieuws

Google Play Store kan eindelijk meer apps tegelijk downloaden

Google Play Store
© Google
Google heeft een update uitgebracht voor de Play Store waardoor het downloaden van apps net wat sneller gaat. Er kunnen nu meer apps tegelijk gedownload worden.

De Play Store kon voorheen maar één app tegelijk downloaden. Dit zorgde voor langere installatietijden, met name bij het instellen van een nieuwe smartphone. Recent voerde Google al testen uit met het verhogen van de downloadlimiet naar twee apps tegelijkertijd. Die testfase is nu, volgens 9to5Google, omgezet naar een permanente verandering. Alle Play Store-gebruikers kunnen voortaan twee apps tegelijk downloaden.

Nieuwe apps versus updates

Er is wel een voorwaarde: de functionaliteit geldt alleen voor nieuwe apps. Bij updates blijft de Play Store één app per keer downloaden. Je profiteert dus enkel van de wijziging bij het installeren van nieuwe apps, bijvoorbeeld tijdens de eerste configuratie van een telefoon of tablet.

De limiet staat nu op twee apps tegelijk, waarmee Android nog steeds achterloopt op iOS. De App Store van Apple kan namelijk drie apps tegelijk downloaden en installeren.

Update voor de Play Store

Volgens 9to5Google wordt de functie uitgerold met versie 40.6.31 of nieuwer van de appwinkel. Het is mogelijk dat je de functie nog niet ziet, zelfs als je de juiste versie hebt. Google lijkt de limiet te verhogen via een serverupdate, wat meestal enkele dagen tot weken in beslag neemt. Als je de functie nog niet ziet, is het dus even afwachten.

Ondertussen stimuleert Google het installeren van apps van buiten de Play Store. Hiervoor introduceert het met Android 15 een ‘Enhanced Confirmation Mode’ om de risico’s van sideloaden te verkleinen. Apps die je buiten de appwinkel downloadt, krijgen voortaan minder rechten. Kwaadaardige apps krijgen hierdoor minder snel toegang tot gevoelige data op je smartphone.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business