Amazon hangt prijskaartje aan Samsung Galaxy Watch FE

Samsung Galaxy Watch
© Unsplash/Shawn Rain
Samsung komt deze zomer met zijn eerste Fan Edition-smartwatch, de Galaxy Watch FE. Zoals het een FE-product betaamt, krijgt de smartwatch een scherp prijskaartje.

Die informatie doemde op via de Italiaanse Amazon-winkel. Daar was de Samsung Galaxy Watch FE plotseling beschikbaar voor pre-order. Volgens de pre-orderpagina lanceert Samsung de Watch FE op 24 juni. Er komt slechts één variant met een 40mm-behuizing. Die kost volgens de Italiaanse Amazon-pagina 199 euro. Of die prijs overeenkomt met de Belgische adviesprijs, is nog niet bekend. Meestal liggen de prijzen op het Europese continent grotendeels gelijk.

De pre-orderpagina geeft ook details over de smartwatch zelf. Die zou ongeveer 26,6 gram wegen en meet 40 x 10 x 39 mm. Klanten konden op de vroegtijdig verschenen productpagina nog kiezen uit drie kleuren: zwart, zilver en roségoud. Ten slotte meldt Amazon dat Samsung in ieder geval een oplaadkabel en Quick Start Guide meelevert in de verpakking. Welke type bandjes je in de doos terugvindt, is niet geheel duidelijk.

Kopie van Galaxy Watch 4

De kans is groot dat het om dezelfde bandjes gaat die op de Galaxy Watch 4 zitten. Samsung zou de Galaxy Watch FE namelijk baseren op de in 2021 verschenen Watch 4. Op dat horloge leverde Samsung standaard rubberen bandjes mee in bijpassende kleuren.

Niet alleen het ontwerp van de Fan Edition-smartwatch zou identiek zijn aan de Watch 4. Ook onderhuids delen de smartwatches diverse componenten. Volgens eerdere berichtgeving krijgt de Watch FE dezelfde Exynos W920-chipset, 16 GB opslag en 1,5 GB RAM. De accu is eveneens gelijk, met een 247mAh-capaciteit.

Ook aan de software hoeft Samsung eigenlijk niets te wijzigen. De Galaxy Watch 4 draait al op Wear OS en ontvangt nog steeds software-updates. Niet zo verrassend ook, gezien de Watch 4 ook gewoon nog te koop is. Dat zal vermoedelijk ophouden zodra de Galaxy Watch FE op 24 juni gelanceerd wordt.

Nieuwe Galaxy Watch-serie

Samsung zal deze zomer niet alleen een Fan Edition-smartwatch onthullen. Samen met de Galaxy Ring en Galaxy Z-serie, verschijnt ook de Galaxy Watch 7-serie ten tonele. De introductie daarvan vindt pas in juli plaats tijdens een Unpacked-evenement.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business