Galaxy Buds 3 Pro krijgen AirPods-design, eerste officiële render lekt uit

Samsung Galaxy Buds 3 Pro
© Evan Blass
Komt Samsung deze zomer met de langverwachte Galaxy Buds 3 Pro? Geruchtenmaker Evan Blass heeft via Substack alvast renders van de oortjes verspreid.

Samsung heeft een bomvolle zomer voor de boeg. Naast upgrades voor de populaire Galaxy Z Flip- en Z Fold-modellen, introduceert het bedrijf ook een aantal nieuwe Galaxy Watch-horloges. We kregen recent al een eerste glimp op de nieuwste telg in die serie, de Galaxy Watch X. En alsof dat nog niet genoeg is, verschijnt er ook nog eens een Galaxy Ring.

Om het zomerse wearables-offensief af te ronden, onthult Samsung naar alle waarschijnlijkheid ook nog eens gloednieuwe draadloze oortjes: de Galaxy Buds 3 Pro, de opvolger van de Buds 2 Pro uit 2022.

Eerste blik op Galaxy Buds 3 Pro

Over de nieuwste vlaggenschipoordopjes van Samsung is nog verrassend weinig bekend. Dankzij Evan Blass krijgen we echter alvast een eerste blik op het design van de Galaxy Buds 3 Pro. Opvallend detail: Samsung kiest voor het eerst voor een ‘AirPods-ontwerp’. Dit betekent dat de Galaxy Buds 3 Pro, net zoals de AirPods van Apple, een herkenbaar ‘stammetje’ krijgen. De renders tonen daarnaast dat de oortjes siliconen dopjes meekrijgen om ze stevig in je oren te houden.

Voordelen van AirPods-stammetje

De keuze voor het AirPods-design lijkt wellicht weinig inspirerend, maar er zijn zeker voordelen aan verbonden. In het stammetje is er plaats voor batterijen en microfoons, die zich hierdoor dichter bij je mond bevinden dan wanneer ze in de oordopjes zelf zouden zitten. Dit verbetert de spraakkwaliteit tijdens telefoongesprekken. Daarnaast wordt het stammetje vaak gebruikt voor touch- en drukgebaren, wat de bediening vergemakkelijkt. Kortom: het stammetje heeft niet alleen een esthetische functie, maar biedt ook praktische voordelen.

Over het verdere design valt vooralsnog weinig te zeggen. Mogelijk krijgt de behuizing een glanzende afwerking, zoals op de originele Galaxy Buds Pro. Het mozaïek-filter op de render verhult echter de exacte details. Ook de kleur is nog een mysterie: het lijkt te gaan om grijze of chrome oortjes, maar dat valt eveneens niet met zekerheid te zeggen.

Welke kleuren er exact verkrijgbaar zullen zijn, laat Blass ook in het midden. Vorige Buds Pro-modellen waren steeds in meerdere kleuren beschikbaar. De Galaxy Buds 2 Pro koop je nu bijvoorbeeld in het roze, wit en zwart.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy Ring Batterijduur Galaxy Ring hangt af van hoe dik je vingers zijn

Specificaties Galaxy Buds 3 Pro

Android Headlines wist vorige week al te onthullen dat de Galaxy Buds 3 Pro tot zes uur meegaan op één batterijlading met ANC. Gecombineerd met de oplaadcase stijgt de maximale verwachte batterijduur tot zo’n 30 uur. Verder zou Samsung de oortjes ditmaal zowel stof- als waterbestendig maken en beschikken ze over Bluetooth 5.4.

Later deze zomer zal er vermoedelijk meer bekend worden over de draadloze oortjes. Naar verluidt zou de introductie van de Buds 3 Pro omstreeks 10 juli plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business