Fitbit neemt afscheid van web-dashboard

Fitbit Charge 6 kleuren
© Fitbit
Het dashboard op Fitbit.com komt na 8 juli 2024 te vervallen. De Google-dochter verwijst zijn gebruikers naar de Fitbit-app op Android en iOS.

Het Fitbit-dashboard was eerder dit jaar al kortstondig offline. Veel gebruikers kregen toen een lege pagina te zien, wat geruchten deed oplaaien over het sluiten van het dashboard. Fitbit hield toen de lippen stijf dicht over de oorzaak van de problemen. Ditmaal doet het merk wel een boekje open over de toekomst van het web-dashboard: in een communitypost laat het weten dat het dashboard na 8 juli 2024 verdwijnt.

Integratie met Google-ecosysteem

Volgens Fitbit is de wijziging nodig om de integratie in het Google-ecosysteem succesvol te laten verlopen. Hiervoor moeten gebruikers onder andere hun Fitbit-data overzetten naar het Google-accountsysteem. Ook werd de webshop van de accessoirefabrikant opgeslokt door de Google Store. Het verdwijnen van het dashboard is daarin een volgende stap, zegt het merk nu. “Dit stelt ons in staat om ons te richten op functies die onze gebruikers nog meer waardevolle inzichten geven”, klinkt het in de community post.

Gebruikers van het dashboard hoeven zich geen zorgen te maken over hun data. Die kunnen ze voortaan via de Fitbit-apps op Android en iOS benaderen. Via de apps krijgen ze ook toegang tot diverse functies die “exclusief voor de app” zijn ontwikkeld. Ook biedt de Fitbit-app op Android en iOS een geheel vernieuwd design ten opzichte van het web-dashboard. Zo introduceerde Fitbit vorig jaar al aanpassingen voor de “Vandaag”- en “Discovery”-pagina’s.

Uitgelicht artikel Fitbit Ace LTE Fitbit brengt kinderen in beweging met de Ace LTE

Reacties vanuit de Fitbit-community

In de Fitbit-community is met verbazing gereageerd op de beslissing. Diverse gebruikers wijzen Google erop dat niet alle functies van het dashboard in de app te vinden zijn. Het gaat onder meer om de “resterende calorieën”-functie.

“Verandering is prima. Het verwijderen van belangrijke functies niet”, schrijft een gebruiker. “Waarom een functie schrappen die klanten gebruiken en waarvan ze afhankelijk zijn? Als senior is het voor mij veel gemakkelijker om op een groot scherm te kijken en te communiceren dan op een telefoonscherm”, zegt een ander. Veel gebruikers wijzen er ook op dat ze de app op Android of iOS al gebruiken. Het web-dashboard is voor hen vooral een toegankelijke aanvulling daarop.

Google heeft nog niet gereageerd op de vragen vanuit de community. Het is niet duidelijk of het bedrijf de genoemde ontbrekende functies later alsnog toevoegt aan de apps op Android en iOS.

fitbitgooglemobielwearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals