Aanzienlijk dunnere iPhone 17 op komst

iPhone 17 Slim
© Unsplash / Thai Nguyen
Apple komt volgend jaar mogelijk met een “aanzienlijk dunnere” iPhone 17. Mogelijk gaat het om de iPhone 17 Slim, waar reeds details over zijn opgedoken.

Apple lanceerde onlangs de dunste iPads ooit. Met een dikte van 5,1 mm is de iPad Pro 13-inch zelfs het dunste Apple-product tot nu toe, dunner nog dan de Air-reeks. Het lijkt erop dat het elektronicaconcern dit concept ook wil doortrekken naar zijn iPhones. Volgend jaar al wordt er, zo meldt Mark Gurman in zijn wekelijkse nieuwsbrief, een aanzienlijk dunnere iPhone verwacht. Dat toestel maakt deel uit van de iPhone 17-serie.

iPhone 17 Slim

Hoeveel iPhones er het komende jaar dunner worden, is niet helemaal duidelijk. Mogelijk blijft het in eerste instantie bij één significant dunnere iPhone, de iPhone 17 Slim. Apple-analist Jeff Pu sprak dit voorjaar al over de komst van de iPhone Slim. Die reeks zou de plaats innemen van de huidige Plus-modellen. Qua schermformaat zal de iPhone 17 Slim ook identiek zijn aan de 16 Plus, onthulde Pu.

Pu wist ook te melden dat de iPhone 17 Slim een nieuwe 24MP-selfiecamera krijgt. Bovendien krijgen ze voortaan 8 GB RAM, in plaats van 6 GB op het huidige model. Enkel de iPhone 17 Pro-modellen krijgen 12 GB RAM, dat stelt Pu.

Dunnere MacBooks en horloges

Niet alleen de iPhone gaat op dieet. Volgens Gurman werkt Apple eveneens aan een dunnere MacBook Pro, en zal ook de Apple Watch iets afslanken. Voor de MacBook en Watch geldt dat de Bloomberg-journalist nog geen exact lanceringsmoment kan geven. Mogelijk duurt het dus nog even voor Apple dunnere laptops en horloges uitbrengt.

Eerste bèta voor Apple Intelligence

Gurman spreekt in de PowerOn-nieuwsbrief over de komst van Apple Intelligence. Apples AI-systeem komt volgens de journalist later deze zomer beschikbaar voor ontwikkelaars. De AI maakt dus geen deel uit van de eerste bètaversies van iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia. Vanaf de herfst komt Apple Intelligence beschikbaar voor iedereen – mits je iPad, iPhone of Mac de AI aankan.

In eerste instantie zal Apple Intelligence bovendien vrij beperkt zijn. Bij de eerste release kan de AI bijvoorbeeld berichten, meldingen en websites samenvatten. Andere functies zal Apple later dit jaar of begin 2025 uitrollen.

appleiphoneiPhone 17iphone 17 slim

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals