Samsung bevestigt komst Galaxy Watch Ultra

Samsung Galaxy Watch 7 Ultra kleuren
© OnLeaks
Samsung heeft per ongeluk het bestaan van de Galaxy Watch Ultra bevestigd. Op een supportpagina verschijnen ook enkele details over de duurste Galaxy-smartwatch ooit.

Samsung heeft bevestigd dat de Galaxy Watch Ultra een 47mm behuizing krijgt en LTE-ondersteuning zal hebben. De Canadese supportpagina, die inmiddels offline is, bevatte geen afbeelding van de smartwatch. Daar hoef je overigens niet meer op te wachten: via OnLeaks kregen we al een eerste blik op de gloednieuwe smartwatch. Later dook de smartwatch ook op via Weibo, een Chinees sociaal medium.

Titanium behuizing met ‘squircle’-ontwerp

Dankzij de gelekte supportpagina weten we nu dat de behuizing van de Galaxy Watch Ultra net zo groot is als die van de Galaxy Watch 6 Classic. Ook die had een 47mm-behuizing. De behuizing van de Ultra is echter gemaakt van titanium, in tegenstelling tot de aluminium behuizing van de Watch 6 Classic. Ook is het ontwerp een stuk anders, met een ‘squircle’-behuizing: het scherm is rond, terwijl de behuizing eerder omschreven kan worden als rechthoekig.

Naast de aangepaste behuizing is er ook onderhuids flink gesleuteld aan de Galaxy Watch Ultra. Zo neemt de batterijcapaciteit toe tot ongeveer 590 mAh. Dat zou genoeg zijn om de batterij in de Watch Ultra tot 100 uur mee te laten gaan. Dit heeft de smartwatch mogelijk ook te danken aan de gloednieuwe Exynos W1000-chipset: de eerste smartwatchchip op 3 nm. Verder bevat de smartwatch 32 GB opslag.

Om de concurrentie met de Apple Watch Ultra aan te gaan, krijgt de Galaxy Watch Ultra ook een ‘actieknop’. De functie van deze knop is naar eigen wens in te stellen. De smartwatch is daarnaast waterdicht tot 100 meter (330 ft), zo meldde het Griekse TechManiacs eerder. Op softwarevlak zal de Watch Ultra één van de eerste Galaxy-horloges zijn met Galaxy AI-functies. Die worden uitgerold met One UI Watch 6.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy Watch 7 Ultra render Samsung Galaxy Watch Ultra: duurste smartwatch van Samsung tot nu toe?

One UI Watch 6: nieuwe functies

One UI Watch 6 biedt onder meer extra wijzerplaten, een nieuwe Energy Level-functie, evenals uitgebreidere slaapstatistieken. Deze functies komen vermoedelijk naar alle nieuwe horloges die Samsung deze zomer aankondigt. Of en welke functies exclusief zijn voor de Watch Ultra, is nog niet bekend.

Nu Samsung de naam van de Galaxy Watch Ultra zélf heeft gelekt, staat zo goed als vast dat de smartwatch deze zomer arriveert. Op 10 juli houdt Samsung in Parijs zijn Unpacked-event voor de zomer. Tijdens dit event zullen naar verwachting ook de Galaxy Watch 7, Galaxy Ring en de Galaxy Z-modellen worden onthuld.

samsungsamsung galaxy watch ultrawearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN