Logitech G560
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Superieure geluidskwaliteit
  • Leuke RGB-verlichting zonder overdrijven
  • Extra ondersteuning voor specifieke games
  • Doet ook dienst als Bluetooth-speaker
CON
  • Schakelt niet uit samen met je computer

Met de Logitech G560 til je je game-ervaring naar een nieuw niveau dankzij de geweldige geluidskwaliteit en RGB-verlichting van deze 2.1 speakerset.

Wie op zoek is naar speakers voor zijn computer, komt al jarenlang bij Logitech uit. Volledig terecht, want de producent van randapparatuur weet perfect waar ze mee bezig zijn in deze niche en slaagt erin om kwalitatieve producten aan te bieden voor een betaalbare prijs. De Logitech G560 is daar geen uitzondering op.

Als je deze review leest is de kans groot dat je al een speakerset hebt van Logitech die het, net zoals mijn Logitech X-230 uit 2008, al jaren prima doet. Technologie staat echter niet stil en met zijn aantrekkelijke RGB-kleuren en modern design probeert de Logitech G560 je te overhalen om toch te upgraden. Een beslissing waar we nog geen seconde spijt van hebben gehad. 

Logitech G560

Logitech brengt eigenlijk helemaal niet veel nieuwe speakers meer uit, vooral omdat ze een aanbod hebben dat bij elk type gebruiker past, van compacte stereo speakers zoals de Z120 tot uitgebreide systemen met 5.1 surround sound zoals de Z906. Meer dan een update van het design elke paar jaar is dan ook niet nodig. 

Toch bieden er zich zo nu en dan nieuwe doelgroepen aan en met de G560 speelt Logitech aardig in op zo’n nieuwe kans. Gamers hebben immers steeds hogere eisen die niet stoppen bij een hoogwaardige muis of toetsenbord. Ook op het vlak van audio willen zij het allerbeste en als het kan nog net dat ietsje meer. Logitech ging daarom met de G560 net iets verder dan hun andere speakers en voegde RGB-verlichting toe die via Lightsync gesynchroniseerd kan worden met al je andere Logitech G-producten. Het resultaat is een speakerset die je volledig onderdompelt in je favoriete game. 

Logitech G560 heeft modern ontwerp

Wanneer we kijken naar het speakeraanbod van Logitech, komen we aardig wat rechte lijnen en hoeken tegen. Voor een subwoofer is dit natuurlijk te verwachten, maar veel van de speakers passen met hun design wat moeilijker in 2020. De Logitech G560 ziet er echter helemaal anders uit dan je gewend bent van Logitech en dat is op alle vlakken zeer positief. De speakers zelf zijn volledig rond en die vorm wordt door de matte behuizing enkel doorbroken om plaats te maken voor de eerste set LEDs die voor verlichting aan de voorkant zorgen. Deze verlichting is volledig los van de LEDs aan de achterkant in te stellen, waardoor je dus eenvoudig met kleurpatronen kan spelen. Het is even zoeken, maar eens je de speakers op de perfecte afstand van de muur plaatst, voegen ze een aangename sfeer toe aan je game- en/of werkomgeving. 

Logitech G560 achterkant

Een vrij dikke kabel verbindt elke speaker met de subwoofer. We hadden deze graag wat dunner gezien, maar er moet natuurlijk ook stroom voorzien worden voor de verlichting, dus Logitech had hier waarschijnlijk weinig keuze in. Alles aansluiten gaat zeer eenvoudig, want elke kabel heeft een eigen kleur en zulke details kunnen we wel appreciëren. De subwoofer is aardig wat groter dan die van onze oude X-230 set-up, maar een doorn in het oog kunnen we hem niet noemen. Je kan hem ook op de grond plaatsen, maar let dan op dat je de buren niet lastig valt, want de bas wordt naar onder gericht. 

Het geheel met je computer of laptop verbinden doe je via USB, want enkel zo kan je genieten van de Lightsync-capaciteit. Een aux-aansluiting is wel voorzien, maar een kabel hiervoor wordt helaas niet meegeleverd, wat we nodeloos spaarzaam vinden van Logitech. 

Logitech G560

Prestaties

Over de geluidsprestaties van de Logitech G560 kunnen we niet anders dan lovend zijn. Logitech heeft duidelijk hun jaren ervaring met audio gebruikt om ook deze keer een premium luisterervaring af te leveren. Muziek klinkt absoluut geweldig op alle vlakken en zelfs op het maximale geluidsniveau blijft de kwaliteit behouden. We raden je wel aan om de 240W-speakers niet op dat niveau te gebruiken als je gewoon aan je bureau zit, tenzij je gehoorschade wil oplopen. Dertig procent sterkte is in de meeste gevallen voldoende. 

Het toont echter wel dat de speakers voor meer gebruikt kunnen worden dan enkel tijdens het gamen en dat bevestigd ook de Bluetooth-ondersteuning. Je smartphone verbinden kan door enkele seconden de Bluetooth-knop ingedrukt te houden en dan simpelweg de twee te paren. Kiezen hoef je hier niet te doen, want je kan zelfs gelijktijdig naar je computer en smartphone luisteren. Handig als je bijvoorbeeld Spotify via je telefoon wil kunnen bedienen tijdens het gamen. 

Een game-ervaring die verder gaat

Speel je graag games zoals Overwatch, Fortnite of Battlefield, dan zal je eveneens weggeblazen worden door de geluidskwaliteit van de Logitech G560. De speakers zorgen er echter voor dat je je nog beter kan inleven, want de kleuren zullen aangepast worden op basis van wat er in het spel gebeurt. Ben je bijna dood? Dan kleurt je omgeving rood. Op de vlucht voor de politie in GTA V? Dan kleurt de ene kant rood en de andere blauw. Niet alle games worden ondersteund en we konden geen volledige lijst vinden, maar verwacht dat de grote namen van de voorbije jaren aanwezig zijn.

Eén nadeel dat we konden ontdekken, is dat de RGB-verlichting zich niet samen met je computer uitschakelt. Wanneer dat gebeurt wordt er overgestapt op de ademende verlichting, tenzij je de aan/uit-knop gebruikt om het geheel uit te schakelen. Dat zouden we liever anders gezien hebben.  

Logitech G-HUB en de G560

Net zoals alle Lightsync-hardware van Logitech G, bedien je de G560 ook via de G-HUB-software. Hier kan je een kleur en effect naar keuze instellen, zoals ademend, vast, reactief op basis van het geluid,… en beide LEDs synchroniseren met elkaar, of bijvoorbeeld je Logitech G915 toetsenbord of G703 gaming muis. Ook de G-button achteraan die standaard de helderheid aanpast, kan een nieuwe functie gegeven worden. De equalizer laat je tot slot je geluid fine-tunen, wat manueel kan of via de handige presets. 

Conclusie

Er is geen twijfel dat de Logitech G560 speakerset een absolute aanrader is voor elke gamer die zijn set-up wil voorzien van geweldige audio en dat beetje meer in de vorm van RGB-verlichting. De geluidskwaliteit is niet minder dan subliem te noemen en het apparaat doet bovendien dienst als Bluetooth-speaker, waardoor hij niet alleen voor je computer hoeft te dienen. Ook de prijs van 249,99 euro ligt in lijn met de verwachtingen en is zelfs lager dan die van de enkele concurrenten die Logitech heeft in dit segment. Met de Logitech G560 staat je jarenlang luisterplezier te wachten. 

Gerelateerde artikelen

Logitech G915 Lightspeed review: Het beste van het beste

De zoektocht naar het perfecte gaming toetsenbord komt tot een einde met de Logitech G915. Dit toetsenbord maakt al je dromen waar.

Logitech G703 Lightspeed review: Gamen met de snelheid van het licht

Zit de draad van je muis steeds in de weg tijdens het gamen? Dan is de Logitech G703 Lightspeed draadloze muis met HERO 16K-sensor de oplossing.

Review Logitech Pro X gaming headset: Premium over de ganse lijn

Op zoek naar een gaming headset die het gewoon allemaal doet? Dan is de Logitech Pro X een geweldige keuze met zijn indrukwekkende design en audiokwaliteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here