Reviews

Logitech Ergo Lift verticale muis review: Voorkom pijnlijke polsen

Logitech Lift Ergo verticale muis (9)
Voordelen
Comfortabel ontwerp
Met drie apparaten te verbinden
Ook voor linkshandigen
Redelijke prijs
Nadelen
Kwaliteit knoppen niet consistent
Aanbevolen prijs: €79,99
Waar te koop?

Logitech Lift Vertical Ergonomische Muis, Draadloos, Bluetooth of Logi Bolt USB-ontvanger, Stille klikken, 4 knoppen, compatibel met Windows/macOS/iPadOS, Laptop, PC - Roos

Totaalscore 7
Met de nieuwe ERGO Lift brengt Logitech een verticale ergonomische muis op de markt voor gebruikers met kleine tot gemiddelde handen waarmee je hand tot vier keer minder beweegt.

De Logitech Ergo Lift is de laatste nieuwe toevoeging aan de groeiende line-up van ergonomische producten die het merk aanbiedt. Wie onze reviews geregeld leest kon zo bijvoorbeeld al kennismaken met het Ergo K860 toetsenbord dat zorgt voor een betere handpositie of de MX Vertical, de originele verticale muis van het merk. 

Logitech Lift Ergo verticale muis (9)

Ontwerp

De Logitech Ergo Lift is het kleinere broertje van deze laatste en dat kan je zeer letterlijk nemen. De Lift richt zich immers op gebruikers met kleinere tot middelgrote handen. Dat is belangrijk om weten, want het gaat een rol spelen in hoe goed de unieke vorm van de muis in je hand zal liggen. Waar dit bij gewone muizen al belangrijk is, is het dit bij de verticale variant eens te meer. Gelukkig moet je niet meteen op zoek gaan naar een meetlat om te kijken of de Ergo Lift wel geschikt is voor jou. Logitech maakt dit immers duidelijk aan de hand van kredietkaarten. Leg er vier boven elkaar en leg je pols gelijk met de onderste kaart zoals in het voorbeeld hieronder. Komen je vingers tot aan de vierde kaart? Dan ga jij beter aan de slag met de MX Vertical. 

Beide muizen zijn vergelijkbaar, maar de Ergo Lift heeft een vernieuwd ontwerp meegekregen met afmetingen van 108x70x71 millimeter en een gewicht van 125 gram. De muis maakt gebruikt van een verticale hoek van 57 graden om zo de druk van de pols te halen, wat zorgt voor een meer ontspannen grip en natuurlijke houding van je voorarm doorheen de dag. Logitech heeft ook gezorgd voor een zogenaamd ‘Zen Surface’, bestaande uit een rubberen grip en de nodige ruimte om je duim te laten rusten. Het maakt dat de muis aangenamer in de hand ligt en niet zo kil aanvoelt als een traditionele muis. Door het unieke ontwerp van de muis heeft Logitech bovendien ook een exemplaar voor linkshandigen uitgebracht. 

Dat aangename gevoel komt terug in de verschillende knoppen. De linker- en rechterklik zijn enorm zacht en de klik is amper hoorbaar, zoals we dat ook al konden ervaren met de POP mouse van Logitech. Dit kunnen we enorm appreciëren, zeker komende van de MX Master 3 als onze daily driver. Deze laatste is een fantastische muis, maar enorm luid voor gebruik op een redactie. 

Onverwacht luide onderdelen

Het scrollwiel (SmartWheel) maakt net zoals bij de MX Master 3 gebruik van magneten om alles op zijn plaats te houden. Dit zorgt ervoor dat je muisstil kan scrollen, al was dat bij het eerste sample dat wij mochten ontvangen niet het geval. Bij het tweede sample was dit geen probleem. Verder merkten we een gelijkaardig probleem bij de twee duimknoppen: sample één heeft een zachte en luide knop, terwijl dit bij sample twee omgekeerd is. Het spreekt voor zich dat we hier twee zachte knoppen verwachten. We hebben Logitech om meer informatie gevraagd hierover.

links en rechtshandig
De muis is verkrijgbaar voor rechtshandigen, maar ook linkshandigen.

Los daarvan vonden we de Logitech Lift verticale muis enorm aangenaam in gebruik. Onze handen zijn eigenlijk te groot, maar de vorm voelt gewoon heel comfortabel aan bij het vastnemen en de muis beweegt moeiteloos over onze muismat. Je merkt ook meteen het ergonomische effect bij het bewegen van links naar rechts. Zelfs met het blote oog is duidelijk dat er een pak minder spieren nodig zijn om deze muis te gebruiken. De gevoeligheid kan aangepast worden tussen twee voorinstellingen met de ronde knop onder het scrollwiel, welke ook aangepast kunnen worden met de Logi Options+ software

Al het goede van Logitech

Verder is deze ergonomische muis voorzien van de gebruikelijke snufjes die we verwachten van Logitech-muizen. Easy Pairing zorgt voor een eenvoudige connectie met een maximum van drie verschillende apparaten. PC en laptop zijn de meest voor de hand liggende, maar er kan ook gewisseld worden naar je smartphone of tablet. Dit kan via Bluetooth Low Energy, of via de Logi Bolt dongle (waarover je hier meer kan lezen). Met Logitech Flow kan je dan weer bestanden verslepen tussen verschillende computers. 

Batterijduur

Logitech koos in dit geval niet voor een oplaadbare batterij, maar een traditioneel AA-exemplaar. Opladen is natuurlijk heel handig, maar met een batterijduur van twee jaar zal je de batterij hoogstens twee keer moeten vervangen tijdens de levensduur van de muis. Kijken we naar het ontwerp dan is er ook niet meteen plek voor een oplaadpoort, tenzij je graag een kabel uit de zijkant hebt komen. 

op bureau

Prijs en beschikbaarheid Logitech Lift

Wat de prijs betreft is de Logitech Lift met 79,99 euro goedkoper dan de MX Vertical die momenteel rond de 95 euro kost (maar wel een accu heeft) en zelfs goedkoper dan de MX Anywhere 3 (89,99 euro). De muis is vanaf 25 april 2022 wereldwijd beschikbaar voor iedereen, alsook het Lift for Business-model voor de zakelijke markt. +

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business