Achtergrond

Vergelijking: 6 budgetrouters onder 100 euro getest

Steeds meer toestellen vinden hun weg naar het internet. Daarom is het belangrijk dat je een goede basis hebt voor de toekomst. Wij deden een massatest van 14 routers in twee prijscategorieën. Vandaag de budgetmodellen.

We vroegen aan verschillende fabrikanten om hun interessantste router in te sturen, rekening houdend met een maximale prijsgrens van 100 euro. Het resultaat is een gebalanceerde test met enkele interessante uitschieters.

Keuze van de Redactie

AVM had het ons heel gemakkelijk kunnen maken, maar het gebrek aan gigabitaansluitingen valt niet goed te praten. Wie sowieso achter zijn router nog een switch plaatst, haalt met de AVM FRITZ!Box 4020 de beste kandidaat in huis, wanneer we naar de prijs/kwaliteitverhouding kijken.

Kijken we echter naar het totaalplaatje, dan schieten TP-Link en D-Link er bovenuit. Tussen beide is het een nek-aan-nek race, maar uiteindelijk moeten we dit jaar D-Link DIR-868L ‘Keuze van de Redactie’ noemen, op voorwaarde dat je hem voor minder dan 100 euro op de kop kan tikken.

Kost hij toch nog meer, dan is de TP-Link Archer C5 met voorsprong de beste tweede keuze in deze massatest, en laten ze de concurrentie allebei ver achter op vlak van snelheidsprestaties.

Testmethode

We testten de routers op vier verschillende locaties in huis:

  • Dichtbij: 2 meter naast de router
  • Gemiddeld: 8 meter met één muur ertussen
  • Ver: 10 meter vogelvlucht over één verdieping
  • Buiten: 15 meter van het raam dichtbij de router

Alle tests werden uitgevoerd op een MSI Prestige PE60 2QE met dual-band wifi ac-ondersteuning. De resultaten vind je in onderstaande tabel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business