Achtergrond

Getest: 11 budgetsmartphones onder 200 euro

De markt van budgetsmartphones wordt elk jaar interessanter. We krijgen over de hele lijn steeds meer waar voor ons geld, maar welk toestel springt er tussenuit?

Een goede smartphone hoeft tegenwoordig niet veel te kosten. Elk jaar wordt de categorie budgetsmartphones interessanter, en dat is ook in 2015 opnieuw gebleken. Welk toestel is het meest indrukwekkend onder de 200 euro? We legden 11 toestellen op onze testbank en zochten het voor je uit.

Hoe we testen

Voor deze vergelijking benaderden we de belangrijkste fabrikanten en vroegen om de smartphones in te sturen die volgens hen het meeste waar voor hun geld bieden in deze categorie.

We bekijken de smartphones op verschillende aspecten: fotografie, video, autonomie, schermkwaliteit, afwerking en extra functies. Dat allemaal tezamen steken we in één cijfer, met de nodige plus- en minpunten.

Daarnaast voorzien we een uitgebreide benchmarktabel, zodat je gemakkelijk kan zien hoe elk toestel presteert, vergeleken met de concurrentie.

Keuze van de redactie

Deze categorie wordt al twee jaar op rij gewonnen door Motorola en ook dit jaar leek het diezelfde  kant uit te gaan. Tot Samsung ons verrassend genoeg de Galaxy J5 opstuurde. Sinds onze ervaring met de schandalig slechte Galaxy J1 koesterden we weinig hoop, maar de Galaxy J5 is absoluut het tegenovergestelde. Het HD-amoledscherm is straf binnen deze prijsklasse en de autonomie is uitstekend.

Toegegeven, het is niet het meest sexy toestel, maar in deze prijsklasse is de Samsung Galaxy J5 een absolute uitblinker en terecht onze ‘Keuze van de Redactie’. Motorola Moto G komt als dichte tweede over de finish, terwijl de LG G4c het podium vervolledigt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business