Eerste indruk Android N: in beeld

Bij verrassing heeft Google Android N op de wereld losgelaten. Wij gingen al kort aan de slag met het nieuwe besturingssysteem en brengen de voornaamste veranderingen in beeld.

Geheel onverwacht loste Google gisteren een eerste developer preview van Android N, de nieuwe versie van zijn mobiele besturingssysteem. Meestal wacht de internetreus tot zijn ontwikkelaarsconferentie I/O (die dit jaar eind mei doorgaat) om zijn nieuwe OS voor te stellen, maar dit jaar hoopt het met een vroege eerste versie op een snellere adoptie van Android N.

Iedereen met een Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9 of Pixel C kan aan de slag met de software, en dat is voortaan ook veel eenvoudiger dan voorheen. Het volstaat om je in te schrijven op de bèta, waarna de update even later automatisch over the air wordt aangeboden.

Google raadt wel af om Android N al te installeren op een toestel dat je dagelijks gebruikt. Het gaat immers nog om een vroege versie van de software die nog niet erg stabiel is en de nodige bugs bevat. Wij installeerden de software op een Nexus 6 en nemen je mee op een eerste verkenning door de nieuwigheden van Android N. Omdat het nog om een vroege preview gaat, is de kans groot dat er nog heel wat verandert, maar de basis is alvast gelegd.

We vergelijken telkens met Android Marshmallow. In de galerij staan de schermafbeeldingen van Android N telkens links, en die van Android Marshmallow rechts.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business