Waarom Android-apps op Chromebooks goed nieuws is

Binnenkort kan je Android-apps gebruiken op Chromebooks. Dit is erg goed nieuws voor Chromebook-eigenaars en app-ontwikkelaars.

Chromebooks staan wereldwijd bekend voor hun betaalbaarheid. Jammer genoeg kreeg je in het verleden voor deze lage aankoopprijs relatief weinig terug. Het aantal applicaties dat je op een Chromebook kon gebruiken, was immers erg beperkt in vergelijking met wat je op een Windows-laptop of MacBook kon doen. Bovendien was een wifi-verbinding noodzakelijk om ten volle van de Chromebook-apps te kunnen genieten.

Android-apps

Ten langen leste heeft Google aangekondigd dat Chromebooks binnenkort Android-apps zullen ondersteunen. De integratie zal voor ontwikkelaars beschikbaar worden in juni en zo’n twee maanden later zal de integratie in bèta gaan. Aangezien de Play Store zo’n twee miljoen apps bevat, is dit erg goed nieuws. Voor het eerst zal je immers met een goedkope Chromebook alles kunnen doen dat op andere laptops mogelijk is.

Bovendien zien ontwikkelaars door deze integratie het aantal potentiële klanten fors stijgen. Het voorbije kwartaal werden er in de Verenigde Staten immers voor het eerst meer Chromebooks verkocht dan Macs. Dit is eveneens goed nieuws voor Android-gebruikers. De kans is immers groot dat deze grote doelgroep ervoor zal zorgen dat ontwikkelaars massaal Android gaan verkiezen boven andere besturingssystemen.

[related_article id=”179813″]

Indrukwekkende demo’s

Uiteraard dient Google wel een goede manier te voorzien waarop de apps geschaald kunnen worden naar het grotere scherm van Chromebooks. Uit enkele demonstraties die op het net circuleren lijkt te blijken dat Google hier tot nu toe goed is in geslaagd. De apps draaien erg vlot en worden in een venster geopend. Hierdoor kan je eventueel een app die minder goed geschaald is in een kleiner venster laten draaien.

Bovendien heeft Google er niet voor gekozen Android te emuleren in zijn Chromebook, maar heeft het Android volledig geïntegreerd. Android-apps draaien hierdoor zij aan zij met Chrome-apps in een Chromebook en kunnen zonder problemen met elkaar interageren. Niet alleen zullen Chromebooks dus een hoop extra mogelijkheden krijgen, Android en Chrome OS zullen ook naadloos met elkaar geïntegreerd zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business