Achtergrond

De beste smartphones van 2017: 15 telefoons tussen 200 en 400 euro getest

Het middensegment kreeg vorig jaar harde klappen door de competitieve budgetsmartphones. Dit jaar zitten er wel heel wat interessante toestellen in het gamma. We vergelijken 15 telefoons.

Een smartphone kiezen vandaag de dag is niet gemakkelijk. In de winkel heb je keuze uit meer dan 100 toestellen, en online vind je er nog veel meer. Welke moet je kiezen? En wat is je maximumbudget? Het ultieme overzicht van het jaar, gebundeld in één grote megatest, onderverdeeld in drie prijscategorieën.

Eerder gingen we al op zoek naar de beste budgetsmartphone. Vandaag kijken we naar het middensegment: wat is de beste smartphone die je kan kopen tussen 200 en 400 euro? Klik in de lijst hieronder op een smartphone voor meer informatie of download de pdf-versie van onze smartphonegids voor een uitgebreide vergelijking van specificaties en prestaties.


Wat zijn de beste budget-, midrange en premium smartphones van 2017?
Download onze smartphonegids en vergelijk de beste telefoons van het afgelopen jaar:

[whitepaper title=”Smartphonegids 2017: kies de telefoon die bij je past” thumb_url=”https://cdn.techpulse.be/2017/12/smartphonegids_300.jpg” download_url=”https://www.pages02.net/minocmediaservices/download/20171214_techpulse_smartphones”]  [/whitepaper]

Keuze van de redactie

Wie naar de testresultaten kijkt, ziet dat de Apple iPhone SE er met kop en schouders bovenuit steekt. Ook op het vlak van camera scoort hij het beste, maar dat 4 inchscherm is veel te klein geworden vandaag de dag. Daarom mag hij plaatsnemen op de tweede plaats van het podium.

Derde plaats is voor de Honor 6X die voor weinig geld toch behoorlijk degelijke resultaten voorschotelt in een aantrekkelijk jasje. Nipt naast het podium valt de Samsung Galaxy XCover 4, die ons aangenaam verraste met zijn stoere jasje. Zonder de Honor 6X had Samsung hier de titel ‘Beste Koop’ kunnen kapen.

De absolute winnaar en onze verdiende ‘Beste Keus’? De HTC U11 Life. De fotokwaliteit is degelijk, de knijpfunctie tof, maar het is vooral het Android One-besturingssysteem dat belangrijk is hier. Gegarandeerde OS-updates tot twee jaar en drie jaar veiligheidsupdates: er kunnen maar weinigen die belofte maken in dit segment.

15 smartphones tussen 200 en 400 euro getest:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business