Achtergrond

5 handige functies voor de IT-admin in Windows 10

De Windows 10 Anniversary Update bracht een reeks vernieuwingen naar het besturingssysteem, waaronder enkele functies die het leven van de IT-afdeling heel wat makkelijker kunnen maken.

 
Als IT-admin kan je op zoek gaan naar de geschikte software om de (mobiele) apparaten binnen het bedrijf te beheren. Een hele boel handige functies zijn sinds de Anniversary Update echter al ingebouwd in het besturingssysteem, volgens CIO.com. Hieronder vind je vijf features in Windows 10 die je op weg kunnen helpen om je systemen veilig te houden.

1. Mobile Device Management

De MDM-tools in Windows hebben een hele waslijst aan updates gekregen in de Anniversary Update, maar in essentie zijn er vooral bugs weggewerkt en nieuwe processen toegevoegd. Het is nu onder andere makkelijker om Windows-toestellen toe te voegen aan het beheer.

2. Windows Information Protection

Door het BYOD-concept, hebben veel werknemers voortaan een laptop of een smartphone die ook voor persoonlijk gebruik moet dienen. De bedrijfsdata op de toestellen komt daardoor in gevaar, want wat als dat toestel in de verkeerde handen valt of getroffen wordt door malware? Met Windows Information Protection kunnen IT-admins de data op de toestellen encrypteren op afstand. Daarnaast is het mogelijk om bedrijfsdata te wissen op afstand, terwijl de persoonlijke gegevens intact blijven.
[related_article id=”168612″]

3. Windows Hello for Business

Met Windows Hello maakt de nood aan ingewikkelde wachtwoorden overbodig. De gebruiker kan zijn account beveiligen met biometrische informatie, zoals een irisscan of een gezichtsscan. Daardoor moet de IT-afdeling zich geen zorgen maken over gebruikers die steeds hetzelfde wachtwoord recycleren of een overdreven eenvoudig wachtwoord kiezen.

4. Windows Upgraded Analytics Service

Bij het uitrollen van upgrades is het altijd afwachten of er onverwachte compatibiliteitsproblemen opduiken: een omslachtig proces. WUAS kan zulke obstakels echter op voorhand voorspellen, door te controleren welke apparaten, applicaties en drivers er worden gebruikte op de toestellen van de bedrijfsfleet. Mogelijke oplossingen worden voorgesteld, indien problemen worden gevonden.

5. Block at First Sight

Windows Defender bestaat al een tijdje, en staat niet bekend om zijn onfeilbare prestaties. De anti-malwareverdediging kan niet op zichzelf staan, maar Microsoft heeft wel aan de formule gesleuteld om het programma betrouwbaarder te maken. Zo zijn de virusdefinities nu ook offline bereikbaar, zodat je geen constante internetverbinding meer nodig hebt. Ten slotte werd ook Block at First Sight geïntroduceerd, een nieuwe functie waardoor malware haast meteen wordt geblokkeerd en de responstijd “van uren tot seconden” wordt herleid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business