Nieuws

Google maakt het eenvoudiger om zoekgeschiedenis te verwijderen

Google werkt aan extra mogelijkheden om gebruikers meer controle te geven over hun gegevens. Het verwijderen van de zoekgeschiedenis zou alvast een stuk eenvoudiger moeten verlopen.

Het zal ondertussen geen geheim meer zijn dat Google heel wat informatie verzamelt telkens je een Google-product gebruikt. Een voorbeeld hiervan is een lijst van alle zaken die je hebt opgezocht in de zoekmachine.

Deze gegevens waren altijd al te verwijderen, maar deze optie zat diep opgeborgen in de accountinstellingen. Met een update maakt Google het een stuk eenvoudiger voor gebruikers om de zoekgeschiedenis te verwijderen. Onder de zoekbalk staat er nu een link ‘Beheer jouw gegevens in Google Zoeken’. Wanneer je hierop klikt, krijg je meteen je recente activiteit te zien en kan je eenvoudig alle activiteiten verwijderen. Bovendien is het ook mogelijk om te verhinderen dat Google op basis van gegevens gepersonaliseerde advertenties toont. Meer zelfs, je kan ook instellen dat Google-sites geen activiteiten van jou mogen opslaan.

Andere diensten volgen in 2019

De update wordt moment van schrijven uitgerold voor de webversie, maar de Android- en iOS-versies worden in de komende weken ook voorzien van de privacymaatregel. Binnenkort ontvangen ook andere Google-diensten zoals Maps dergelijke toevoegingen, al zullen we deze pas in 2019 te zien krijgen. Het bedrijf wil zo de gebruiker meer controle geven over zijn account en de gegevens die worden verzameld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business