Nieuws

Zoom brengt eindelijk end-to-end encryptie uit voor alle gebruikers

Zoom
End-to-end encryptie in Zoom was tot nu toe alleen beschikbaar tussen gebruikers en Zoom zelf. Nu komt de extra beveiliging ook tussen gebruikers onderling.

Na het pittige voorjaarsdebacle waarin Zoom door het oog van de naald kroop, heeft de communicatietool eindelijk ondersteuning voor end-to-end encryptie (E2EE) toegevoegd. Zowel betalende- als gratis gebruikers kunnen gebruikmaken van de extra beveiligingsmaatregel op alle beschikbare platformen.

De nieuwe maatregel is gratis beschikbaar, al vraagt het bedrijf zijn gratis gebruikers wel om te bevestigen via hun telefoonnummer. Bovendien moeten gratis Zoomgebruikers ook een legitiem betaalmiddel voorzien.

Zoom

De ondersteuning voor E2EE is nu beschikbaar voor Windows, macOS, iOS, Android & Zoom Rooms. Helaas lijkt de extra beveiligingslaag nog niet beschikbaar te zijn voor de wegversie of in de Zoom SDK die gebruikt wordt door derde partijen.

Na de update zal het bedrijf voor de komende 30 dagen zijn gebruikers om feedback vragen. Nadien wil het bedrijf de E2EE verbeteren en ook voorzien in de webversie en SDK. Wie aan de slag wil met de nieuwe beveiligingstools kan via het helpcenter extra informatie lezen hoe je het activeert.

beveiligingmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals