Nieuws

BMW en Mercedes geven ook forfait voor CES 2022

De bekende beurs voor consumentenelektronica verliest nu ook de autofabrikanten BMW en Mercedes, waardoor de lijst korter wordt.

Origineel was het plan van de organisatie achter de beurs om 2.100 bedrijven onderdak te bieden. Uit angst voor de verspreiding van de Omikron-variant van het Covid-19-virus besloten een aantal aanwezigen hun deelname in te trekken. De Consumer Electronics Shows (CES) van 2022 dat dit jaar tussen 5 en 8 januari plaatsvindt, zal het nu zonder BMW en Mercedes moeten doen. Dat meldt techsite The Verge. Daarmee wordt de vraag nu eerder welke bedrijven er nog wel aanwezig zullen zijn op de fysieke beurs in Las Vegas.

De autofabrikanten volgen hiermee in het kielzog van een reeks andere grote bedrijven. Zo gooiden eerder al Intel, Google, Meta, Twitter, Amazon, Microsoft en AMD de handdoek in de ring. Zij zullen dit jaar dus geen fysieke opwachting maken in de zalen van CES 2022. Net zoals BMW en Mercedes voorzien ze wel een digitale presentatie voor CES van alle nieuwe producten die ze op de beurs willen voorstellen.

De organisatie achter CES weigert echter nog steeds om de bijeenkomst te annuleren. Ze blijven vasthouden aan hun stelling dat er voldoende veiligheidsmaatregelen zullen plaatsvinden om de veiligheid van alle aanwezigen te garanderen. Zo zullen bezoekers een vaccinatiebewijs moeten voorleggen voor ze binnen mogen. Ze zullen tevens verplicht worden een mondmasker te dragen.

bmwCES 2022mercedes

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals