Nieuws

IKEA brengt Tradfri Hub-opvolger naar België voor 60 euro

Nadat de Ikea Dirigera-hub in Duitsland op de markt kwam, koop je hem nu ook in België. De smarthome-hub met Matter kost hier 60 euro.

Meubelgigant Ikea lanceerde begin oktober de opvolger van de Tradfri Hub, de Dirigera-hub. Hij verscheen toen bij verschillende Europese webwinkels, maar België en Nederland werden door de Zweedse winkelketen overgeslagen. Inmiddels is daar verandering in gekomen en koop je de hub nu ook in de Belgische webwinkel.

Net als in andere Europese landen kost de Ikea Dirigera-hub voor je slimme huis 60 euro. Hij is daarmee flink duurder dan de in 2014 gelanceerde Tradfri Hub die 30 euro kostte. Daar staan wel een groot aantal vernieuwingen tegenover.

Ikea smarthome-hub met Matter

Om te beginnen staat de hub het toe om aanzienlijk meer smarthome-producten te koppelen. Als je een apparaat gaat koppelen moet dit bovendien een stuk vloeiender verlopen met de nieuwe Home Smart-app van Ikea. “Met Dirigera en de nieuwe app willen we het onboardingproces verbeteren en het koppelen van nieuwe, slimme producten vergemakkelijken”, aldus Rebecca Toreman, Business Leader bij Ikea.

Naast de nieuwe app moet ook de komst van Matter bijdragen aan een vloeiend onboardingsproces van slimme apparatuur. De nieuwe smarthomestandaard zorgt ervoor dat slimme apparatuur van verschillende fabrikanten beter met elkaar kunnen communiceren. Hierdoor moet het mogelijk zijn meer slimme apparatuur in huis vanuit één app te bedienen. Dit geldt wel alleen voor apparatuur die gecertificeerd is voor het Matter-protocol. Naar verwachting verschijnen later dit jaar de eerste Matter-smarthomeproducten in de winkelschappen.

Heb je nog geen Matter-producten? Dan kan je de Dirigera-hub van Ikea ook gewoon gebruiken voor alle bestaande Ikea Home Smart-smarthomeproducten, als rolluiken, lampen en luchtreiniging. De hub biedt bovendien ondersteuning voor Zigbee, waardoor je producten die dit protocol gebruiken eveneens op de hub kunt aansluiten.

Dirigera-hub aanschaffen

Ikea’s Dirigera-hub is per direct in België verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 60 euro. De hub is enkel beschikbaar in het wit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business