Nieuws

OnePlus gaat gaming monitors verkopen

OnePlus monitor
OnePlus is bekend om zijn smartphones en draadloze oortjes. Alleen blijkt dat voor OnePlus niet goed genoeg te zijn: nu maakt het merk zijn aantocht in andere productcategorieën.

Eerder maakte de smartphoneproducent zijn plannen bekend om niet alleen telefoons en draadloze oortjes te produceren. Daarvoor lanceerde het bedrijf een co-creatieplatform. Via die weg krijgt ook de gemeenschap van OnePlus-gebruikers zeggenschap in de nieuwe richting van de producent.

Het eerste product dat voortkomt uit OnePlus featuring is een mechanisch toetsenbord dat op 15 december officieel wordt aangekondigd. Met de gaming monitors die OnePlus maakt, lijkt het merk hetzelfde doelpubliek aan te spreken. Mechanische toetsenborden worden vaak met gamers geassocieerd. De gaming monitors die OnePlus vandaag onthult spreken ongetwijfeld hetzelfde publiek aan.

Gaming monitors

Concreet gaat het om twee monitors, die ze bij OnePlus X27 en E24 zijn gaan noemen. De X27 is, niet verwonderlijk, een scherm van 27 inch met een QHD-resolutie. Met een verversingssnelheid van 165 Hz, HDR 400-ondersteuning en ondersteuning voor AMD FreeSync maakt de smartphonefabrikant deze monitor uitermate geschikt om mee te gamen. Het beeldscherm zal ook in de hoogte verstelbaar zijn en komt met een USB-C poort waarmee je allerlei apparaten kan opladen tot 65W.

De E24 is iets minder uitgedost met features. Het scherm is met een beeldschermdiagonaal van 24 inch kleiner dan de X27. Daar houden de verschillen echter niet op. De E24 zal een Full HD-resolutie bieden en heeft een beeldverversingssnelheid van 75 Hz. Ook dit beeldscherm komt met een USB-C poort waarlangs je apparaten kan opladen, al ligt het vermogen met 18W een pak lager dan bij de X27. Ook is de monitor niet in hoogte verstelbaar.

Wie in België of Nederland een monitor op de kop wil tikken, zal die moeten importeren. Zowel de X27 als de E24 worden alleen in India op de markt gebracht. Daar kan je een X27-monitor kopen voor 27.999 roepies. Moest de monitor hier te koop zijn, dan zou de prijs rond de €320 liggen. Voor de E24 is momenteel nog geen prijs bekend. Vanaf 12 december komen de monitors op de Indiase markt tevoorschijn. Vermoedelijk zullen we pas dan een idee hebben van de prijs ervan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business