Nieuws

Proximus verlaat e-sim voor smartwatches tot 2024

Proximus hogere tarieven
© iStock
Proximus zou in 2023 e-simondersteuning voor smartwatches uitbrengen. Het bedrijf meldt bij monde van een forummoderator dat die ondersteuning is vertraagd.

Klanten van Proximus kunnen volgens de moderator hun smartwatch in de loop van 2024 via e-sims aan mobiele netwerken connecteren. Eind vorig jaar kondigde de telecomprovider nog aan dat de e-sim voor smartwatches vanaf 2023 beschikbaar zou zijn. Dat wordt nu met één jaar uitgesteld als gevolg van een gewijzigde ‘e-sim roadmap’. Volgens de moderator is er geschoven met prioriteiten – uitleg over die verschuiving wordt helaas niet geboden.

E-sim voor smartwatches

Over ondersteuning van e-sims voor smartphones kan het alvast niet gaan. Proximus ondersteunt de digitale simkaarten voor smartphones al sinds 2020. Zodoende kunnen de meest recente iPhones en Galaxy-toestellen zonder fysieke simkaart worden gebruikt. Overigens bieden die telefoons ook nog altijd fysieke simsloten, juist omdat niet elke provider de digitale simkaart omarmt. Bij smartwatches ligt dat geheel anders, daar zulke toestellen enkel e-sims ondersteunen. Dat Proximus juist nu de bal afhoudt voor e-sims voor smartwatches, is opmerkelijk.

Te meer omdat Telenet al sinds eind 2020 smartwatch e-sims aanbiedt. Deze toestellen werken via de digitale sim als secundaire apparaten op hetzelfde abonnement. Data en telefoontjes via de smartwatch, schrijft Telenet dus af van dezelfde bundel als die van je mobiele telefoon. Het telefoonnummer dat je voor je smartphone gebruikt, geldt ook voor smartwatches. Proximus zegt ditzelfde principe straks te hanteren voor zijn smartwatch simkaarten.

Het is onbekend of Proximus-dochter Mobile Vikings meegaat in die ontwikkeling. Het bedrijf staat operationeel los van Proximus, maar gebruikt wel het netwerk en andere technieken van het moederbedrijf. TechPulse deed navraag bij Proximus over de uitrol van e-simondersteuning voor op de smartwatch en vult dit artikel aan eens we antwoord ontvingen.

Oude simkaart met pensioen

Als het aan Telenet ligt duurt het alvast niet lang meer voor zijn e-simondersteuning op peil is. Het telecombedrijf zegt telefoons in de loop van 2023 te ondersteunen. Of die ondersteuning ook voor elk abonnement geldt is dan weer niet bekend.

Bij Orange kennen ze de digitale simkaart sinds 2021 – vanaf dat punt ondersteunde de provider steeds smartphones en smartwatches. Daarmee is het bedrijf een voorloper op het gebied van e-sims. Bovendien wil het bedrijf in 2030 het einde van de fysieke simkaart inluiden – tegen dan wil het alle klanten laten overstappen op de e-sim.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business