Nieuws

Netflix laat je nu ook gegevens overzetten naar bestaande accounts

netflix games
© iStock / wutwhanfoto
Een tijd geleden zorgde Netflix ervoor dat accountdelen heel wat moeilijker. Dat wil echter niet zeggen dat gebruikers zonder opties achterblijven.

Deelde je tot voor kort de kosten van je Netflix-abonnement met iemand anders? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat de streamingdienst daar niet zo happig op is. Netflix wil namelijk dat elk huishouden een eigen Netflix-abonnement afsluit. Sinds kort verbiedt de streaminggigant dan ook het delen van een account.

Wel heeft Netflix een aantal alternatieven klaar voor de gebruikers die nu van het gedeelde abonnement gegooid worden. Zo is er de mogelijkheid om een aantal plekken bij te kopen voor het abonnement. Wat je mogelijkheden daar precies zijn, hangt echter af van welk abonnement jij hebt lopen – of wie ervoor betaalt, natuurlijk.

Heb je een Basic-abonnement? Dan ben je eraan voor de moeite. Enkel met duurdere abonnementen kan je bijbetalen voor extra plekjes. Standard-abonnees die €13,49 betalen, kunnen bijbetalen voor één plekje. Wie een Premium-abonnement (€17,99) heeft kan bijbetalen voor twee plekjes. Een plekje kost steeds €3,99 per maand, ongeacht hoeveel extra-lidplekken en welk abonnement je hebt.

Netflix-account overzetten

Daarmee wordt meeliften op iemands Netflix-account een pak lastiger en bovendien ook minder voordelig. Daarom maken heel wat mensen de keuze om zelf toch maar een eigen Netflix-abonnement af te sluiten. Maar wat dan met alle informatie die Netflix bijhoudt, zoals wat er in je lijst staat en wat je al allemaal hebt gekeken?

Aanvankelijk kon je die heel gemakkelijk overzetten naar een nieuw account. Netflix voegt echter nog een mogelijkheid toe: nu kan je de kijkgeschiedenis en je lijst overzetten naar een bestaand account. Op die manier kan je iemand nieuw zoeken om het Netflix-abonnement mee te delen – de persoon waarmee je gaat samenwonen, bijvoorbeeld.

Die optie is beschikbaar in de instellingen van je Netflix-account. Daar ga je naar de accountpagina van het account dat je wilt overzetten. Daar kan je nu ook kiezen om je gegevens naar een bestaand account over te zetten.

Uitgelicht artikel Netflix Einde Netflix’ betaalbare Basic-abonnement lijkt nabij

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business