Nieuws

Fitbit begint Google-account te verplichten

Fitbit Charge 6 kleuren
© Fitbit
Bij de Fitbit Charge 6 en Pixel Watch 2 en nieuwere modellen worden gebruikers verplicht hun Fitbit-account naar het Google-ecosysteem te migreren. Anderen hebben nog tot 2025 de tijd.

Fitbit-gebruikers krijgen tot 2025 de tijd om hun account te migreren naar het Google-ecosysteem. Althans, die uitspraak deed de zoekgigant een jaar geleden, toen de accountmigratie voor het eerst ter sprake kwam. Nu blijkt het verhaal toch gecompliceerder dan eerder verwacht. Die termijn blijkt namelijk alleen te gelden voor Fitbit- en Google-wearables die voor 2023 gelanceerd zijn. Producten die Google in 2023 heeft uitgebracht – de Charge 6 en Pixel Watch 2 – vallen niet onder de genoemde regeling.

Hierdoor moeten gebruikers per direct de migratie doorlopen. Het niet doorlopen van de migratie is eigenlijk geen optie. Dit resulteert namelijk in het ontbreken van diverse Fitbit-functies. Overigens is de migratie niet zo spannend als het klinkt én is het bovendien een vereiste mocht je de smartwatch ook na 2025 willen blijven gebruiken. Gebruikers die hun account op dat punt niet hebben overgezet verliezen immers al hun accountdata.

Fitbit-account migreren

Zoals gezegd: het migreren van je Fitbit-account naar Google is vrij eenvoudig. Volg hiervoor onderstaande stappen, of bekijk de video voor extra uitleg.

  1. Open de Fitbit-app
  2. Klik linksboven in het ‘Vandaag’-tabblad op je profielfoto
  3. Selecteer de optie ‘Account verplaatsen

Volg daarna de stappen die op het scherm verschijnen. Je moet bijvoorbeeld je Google-account selecteren en bevestigen dat je je Fitbit-account definitief wil migreren. Zodra dit proces afgerond is, krijg je direct toegang tot alle Fitbit-functies van jouw Charge 6 of Pixel Watch 2.

Oudere Fitbit-modellen

Eigenaren van een OG Pixel Watch en Fitbit-modellen als de Charge 5, Sense 2 en Versa 4 blijven voorlopig buiten schot. Zij kunnen hun wearable tot 2025 blijven gebruiken met een bestaand Fitbit-account. Nadien moeten ook zij overstappen naar het Google-ecosysteem.

Uitgelicht artikel Fitbit Sensa 2 Je Fitbit-smartwatch krijgt enkele nieuwe functies

Gebruikers die voor het eerst een wearable in het Fitbit-ecosysteem kopen, hoeven niets te doen. Zij worden reeds verplicht een Google-account te gebruiken voor het creëren van een Fitbit-profiel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business