Nieuws

Truth Social van Trump boekt zwaar verlies 

truth social
© Unsplash
Truth Social heeft sinds de oprichting ervan in februari 2022 al 73 miljoen dollar verlies geleden. Het socialmediaplatform is eigendom van oud-Amerikaans president Donald Trump.

Reuters kon de bedrijfsresultaten achter Truth Social inkijken en stelde vast dat het verlies tegen het einde van 2022 al opgelopen was tot 50 miljoen dollar. Dit jaar is daar volgens het persagentschap nog eens 23 miljoen dollar bijgekomen. Reuters zou dat op het spoor zijn gekomen omdat het financieel management achter het extreemrechtse socialmediaplatform zich zorgen maakt over de gezondheid van het bedrijf. De teller voor het aantal actieve gebruikers zou op ‘amper’ 2 miljoen staan. 

Truth Social opgericht na socialmediaban

Het was ex-president Donald J Trump die Truth Social in het leven geroepen heeft. Dat deed hij ruim een jaar nadat hij de Amerikaanse presidentsverkiezingen had verloren van de Democraat Joe Biden en na de bestorming van het Capitool. Op het toenmalige Twitter (nu X) liep Trump tegen een ban aan omdat hij verkiezingsfraude bleef claimen. Ook op Facebook was hij een tijdlang niet meer welkom.

Daarop besloot Trump dan maar om zijn eigen Twitter-alternatief op te richten, waar hij geen blad voor de mond moest nemen. De app van Truth Social is sinds januari 2022 te downloaden uit de App Store en in oktober van datzelfde jaar ook beschikbaar in de Play Store voor Google Android. Truth Social is eigenlijk gebouwd op dezelfde broncode als het opensourceplatform Mastodon.

Uitgelicht artikel truth social Trump keert terug op X na maandenlange stilte
businessDonald Trumptruth social

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen