Nieuws

Samsung-dochter Harman koopt Roon

Harman
© iStock / ricochet64
Met Roon haalt Harman audiofiele muzieksoftware in huis, die samen zou kunnen werken met JBL- en AKG-speakers uit het eigen gamma.

Als groot technologiebedrijf heeft Samsung verschillende onderdelen en takken. Een van die takken, Harman, is vooral gekend van de geconnecteerde technologieën voor auto’s en van audio-apparatuur. Onder andere audiomerken als JBL en AKG zitten in het portfolio. Nu komt daar ook Roon bij: een toepassing om digitale audio thuis op je speakers af te spelen, met of zonder draad.

Audiofiele kwaliteit

Roon is echter meer dan dat: het platform maakt het mogelijk om muziek van verschillende bronnen in één overzicht te beheren. Staat een deel van je muziek op CD’s, nog een deel op HDD’s en de rest op een streamingdienst als Tidal? Dan is Roon de aangewezen oplossing om al die muziek op één plek te krijgen. De applicatie zal ervoor zorgen dat alles er netjes uitziet en dat alle metadata opgeschoond wordt zodat je makkelijk nummers en artiesten terugvindt. Als je geluidsinstallatie compatibel is met Roon, kan je de muziek overal naar toe streamen: Roon biedt namelijk ook oplossingen voor multiroom-audio aan. Het is in feite een serveroplossing die het makkelijk maakt om van muziekbronnen te luisteren.

De app wil voor een makkelijke ervaring zorgen, maar ook voor de beste muziekervaring die mogelijk is. De applicatie claimt voor “bit-perfecte playback van lossy en lossless bestandsformaten, ook als het om bestanden met hoge resolutie gaat”. Met andere woorden: je kan Roon best vergelijken met technologieën als die van Apple, met AirPlay, en Sonos. Roon speelt wel, meer dan deze andere merken, in op audiofiele geluidskwaliteit.

Roon wordt nu onderdeel van Harman, en op die manier dus ook van Samsung. Alle huidige operaties van het overgenomen bedrijf blijven voortlopen. Harman verbindt zich er bovendien toe om het Roon-ecosysteem verder uit te breiden. In een persbericht naar aanleiding van de overname haalt Samsung aan dat de dienst al met 160 audiomerken samenwerkt. De samenwerking met Harman-merken zoals JBL en AKG zal in de toekomst nog iets nauwer kunnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business