Nieuws

Samsung komt nog dit jaar met Vision Pro-concurrent

Samsung Galaxy XR
© Samsung
Samsung wil mogelijk in september zijn eigen Extreme Reality (XR)-headset lanceren, de Galaxy XR. Het ontwikkelingsteam werd reeds uitgebreid om te concurreren met Apples Vision Pro.

Apple betreedt met de Vision Pro-headset voor het eerst in tien jaar een nieuw productsegment. De headset moet een ongeëvenaarde VR-ervaring bieden, of zoals Apple het noemt: Spatial Computing. Momenteel zijn Meta’s Quest 3 en Quest Pro de belangrijkste concurrenten van de Vision Pro, maar dat zou weldra kunnen veranderen. Samsung wil ook meedingen in dit segment en werkt daarvoor aan de Galaxy XR, zijn eigen Multi-Reality-headset. Die headset moet later dit jaar verschijnen, zo meldt de Koreaanse zakenkrant Korea Economic Daily.

Om dit doel te behalen heeft Samsung naar verluidt zijn Immersive Team uitgebreid. Dat team werkt aan de ontwikkeling van de Galaxy XR-headset en samen met Google aan het softwarepakket. Die software is gebaseerd op Android en geoptimaliseerd voor VR-headsets, zoals Apple dat ook heeft uitgerold met VisionOS voor zijn Vision-headsets.

Samsung verwacht de headset deze zomer klaar te hebben. De Galaxy XR zou dan tijdens Unpacked, waar het ook de Galaxy Z Flip 6 en Galaxy Z Fold 6 toont, worden onthuld. Het is goed mogelijk dat je dan ook de langverwachte Galaxy Ring tegenkomt. Tijdens het Unpacked-evenement in januari heeft de Zuid-Koreaanse elektronicagigant zijn slimme ring wederom geteased. Wanneer die ring gelanceerd wordt, wil of kan de fabrikant nog niet zeggen.

Snapdragon XR2+

In een prototype van de Galaxy XR maakte Samsung gebruik van Qualcomms Snapdragon XR2+. Dit is een doorontwikkeling op de Snapdragon XR2 die we kennen van de Meta Quest-serie. Verder zou de headset zijn uitgerust met twee 1,03-inch-oledschermen met een pixeldichtheid van 3.500 ppi. Ter vergelijking: je smartphone haalt doorgaans zo’n 400 tot 600 ppi.

Samsung is niet de enige fabrikant die op de Snapdragon XR2+ aast. Ook LG werkt volgens het Koreaanse ETNews aan een eigen XR-headset gebaseerd op de chip. Onbekend is of het merk bij Google winkelt voor software, of dat het zijn eigen platform in ontwikkeling heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business