Nieuws

Meta’s slimme bril werkt nu als tourgids

AR-bril Ray-Ban Meta
© Meta, Ray-Ban
Een nieuwe functie lanceert vandaag in bèta voor de Ray-Ban Meta-bril. De smart glasses kunnen nu herkenningspunten identificeren en beschrijven.

Een post op Threads van de CTO van Meta, Andrew Bosworth, beschrijft een nieuwe functie voor de Ray-Ban Meta-brillen. Die kunnen in de laatste bètaversie monumenten herkennen. Daarna kan het informatie geven over het herkenningspunt, zoals wat het is en wie het gemaakt heeft. Zo wordt de slimme bril een tourgids.

Bosworth demonstreert de functie met een paar voorbeelden in zijn post. Zo legt de bril uit waarom de Golden Gate Bridge oranje is (makkelijker te zien in de mist). Ook Mark Zuckerberg maakte een post op Instagram om de nieuwe functie te presenteren. Zijn bril gaf een beschrijving van de Roosevelt Arch en de Big Sky Mountain.

Meta had deze functie reeds aangekondigd tijdens hun Connect-evenement vorig jaar. Alle slimme brillen van Meta hebben nu toegang tot realtime informatie, aangedreven door Bing. Meta wil meer AI-integratie in het apparaat.

Uitgelicht artikel OPPO Air Glass 3 OPPO Air Glass 3 voorgesteld, mét slimme assistent

Het nieuwe onderdeel lijkt sterk op wat concurrent Google doet met Google Lens. Die software kan al langer dingen herkennen na het scannen via de camera op je smartphone, van de Mona Lisa tot een plant in je tuin.

De functie is nu beschikbaar voor gebruikers van het Early Access-programma in de VS. Wanneer de functie naar Europa komt, in bèta of als onderdeel van de definitieve versie, is nog niet bekend.

Uitgelicht artikel facebook Dataverzamling in VK kan Facebook duur te staan komen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business