Nieuws

Apple ID wordt Apple Account

Spotlight
© iStock / Onfokus
Temidden van de tsunami aan Apple-nieuws van afgelopen maandag, heeft Apple nog een opvallende verandering doorgevoerd. Zo verdwijnt het Apple ID, dat over alle platformen heen 'Apple Account' zal gaan heten.

Apple voert de verandering door in zijn volledige ecosysteem: op iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia en watchOS 11. De reden voor de nieuwe naamgeving is “een consistentere loginervaring over alle Apple-diensten en -toestellen heen”, aldus de iPhone bouwer in een blogbericht. “De nieuwe Apple Account is gebaseerd op de bestaande gegevens in de Apple ID’s van gebruikers. Zij moeten dus niets ondernemen of aanpassen”, geeft Apple nog mee.

In de bètaversies van de nieuwe besturingssystemen is de naamsverandering al doorgevoerd. MacRumors laat wel weten dat de oude ‘Apple ID’ wel nog gebruikt wordt op bepaalde plekken, zoals de aanmeldingspagina voor je account op de website van Apple. Wellicht wordt de verandering daar ook meteen doorgevoerd van zodra iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequia, watchOS 11, tvOS 18 en visionOS 2 uitgerold worden naar alle ondersteunde apparaten. Een concrete releasedatum is daar nog niet voor, buiten het najaar of de herfst van dit jaar.

De belangrijkste Apple-nieuwtjes van WWDC 2024 kan je hier nog eens nalezen:

appleapple idWWDC 2024

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals