Achtergrond

Hoe gebruik je Google Maps offline?

Google Maps kreeg pas een flinke update. Je kan de kaartendienst voortaan eenvoudig offline gebruiken. Lees hier hoe je te werk gaat.

 

Google Maps kan voortaan grote gebieden offline opslaan en kan je door die gebieden navigeren. In het hoofdmenu van de app links bevindt zich na de update een handige sneltoets naar je opgeslagen kaarten. Daar beheer je de regio’s die al offline staan, maar via de plus-knop voeg je er eveneens nieuwe toe. Dat proces is eenvoudiger en nauwkeuriger dan ooit. Gebieden tot 2,5 GB zijn te downloaden. Uiteraard kan je meerdere regio’s van dat formaat naast elkaar offline beschikbaar maken.

 

Beheer

Via het instellingenmenu van de offline kaarten kies je of je wil dat de kaarten automatisch updaten . Zo ja, dan kan Google dat enkel via wifi doen, of ook via het mobiele netwerk al naargelang je voorkeur. Door op een offline gebied te klikken krijg je meer info zoals het formaat, kan je de regio wissen of manueel updaten, of kan je het gebied een nieuwe naam geven.

Het lijkt er op dat je offline gegevens niet zomaar naar de SD-kaart kan verhuizen, dat vinden we een gemis: wie flink wat kaarten ter beschikking wil maar geen dure smartphone met een uitgebreid opslaggeheugen heeft, is hier gezien.

Navigatie

Google voegt eindelijk wat nuttige functionaliteit toe aan de offline kaarten. Tot voor de update deden ze dienst als een veredelde papieren kaart: je kon er op kijken, maar niet veel meer. Voortaan is het mogelijk om locaties te zoeken en routebegeleiding te starten, wat de offline kaarten ook nuttig maakt. Je kan info over interessante locaties in de buurt mee downloaden. Voorlopig krijg je enkel navigatie voor de wagen te zien, en kent de Offline-versie van Google Maps dus geen voetgangersrouters. Op over het openbaar vervoer weet Maps zonder internet niets.

Toch is de offline functionaliteit naar onze mening nog een beetje te beperkt. De flexibiliteit die het zelf afbakenen van een te downloaden regio biedt is lovenswaardig, maar over het algemeen blijft Google Maps offline toch achter op Here Maps. Met die app download je meteen alle nodige info van een bepaalde regio en kan je niet alleen navigeren, maar meteen ook offline routes plannen met het openbaar vervoer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business