Achtergrond

Getest: de 10 allerbeste smartphones

In de strijd om de beste smartphone halen alle fabrikanten hun zwaar geschut naar boven. We vergelijken de 10 beste smartphones van het moment.

Een toptoestel heeft het allemaal, maar het prijskaartje zegt dikwijls ook genoeg. Welk toestel biedt topprestaties maar kan toch zijn prijs in toom houden? We kijken in deze categorie naar toestellen boven 400 euro en gaan op zoek naar de beste toestellen van het moment.

Hoe we testen

Voor deze vergelijking benaderden we de belangrijkste fabrikanten en vroegen om de smartphones in te sturen die volgens hen het meeste waar voor hun geld bieden in deze categorie. Opvallende afwezige in de lijst is Apple, om de eenvoudige reden dat het bedrijf geen interesse toont in België en niet wenste deel te nemen aan deze vergelijking.

We bekijken de smartphones op verschillende aspecten: fotografie, video, autonomie, schermkwaliteit, afwerking en extra functies. Dat allemaal tezamen steken we in één cijfer, met de nodige plus- en minpunten.

Daarnaast voorzien we een uitgebreide benchmarktabel, zodat je gemakkelijk kan zien hoe elk toestel presteert, vergeleken met de concurrentie.

Keuze van de redactie

Voor we aan de vlaggenschepen gingen starten, hadden we een flink vermoeden dat de Samsung Galaxy S6 met de titel zou gaan lopen wanneer we het hele jaar bekijken.

Beide Nexus-toestellen zijn een welgekomen toevoeging, maar blinken niet genoeg uit. Dat doet de Sony Xperia Z5 Compact  wel in een heel klein, compact formaat. Het staat hiermee terecht op een derde plaats.

De Galaxy S6 is het beste toestel van het pak, maar omdat de LG G4 100 euro goedkoper is, neigen wij naar die laatste omdat het verschil bitter klein is tussen beide qua prestaties en camerakwaliteit. De LG G4 is daarom, nipt, onze Keuze van de Redactie.


Lees ook onze massatests budgetsmartphones tot 200 euro en smartphones tussen 200 en 400 euro.


Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business