De beste tips om je bestanden nooit te verliezen

31 maart is World Backup Day. We geven je de beste tips om je bestanden veilig te stellen wanneer het noodlot toeslaat.

Het is vandaag World Backup Day, een dag die in het teken staat van het goed bewaren en beschermen van je digitale gegevens. Een ongeluk schuilt immers in een klein hoekje: een harde schijf die crasht, je tablet die wordt gestolen of je smartphone die in het toilet valt. Als je in zo’n gevallen geen back-up hebt gemaakt, ben je je kostbare foto’s en bestanden voorgoed kwijt.

Toch blijkt uit cijfers van Verbatim dat 18 procent nog steeds geen back-up uitvoert op de pc thuis. 7 procent weet zelfs niet hoe er aan te beginnen. 39 procent doet het wanneer ze er eens aan denken en amper 4 procent maakt back-ups op dagelijkse basis. Op de vraag waarom ze geen regelmatige back-ups maken, geven de meeste mensen aan dat ze er te lui voor zijn of dat het te veel tijd kost.

Dat kan je moeilijk geldige argumenten noemen. Met een minimum aan voorbereiding kan je een regelmatige back-up van al je data nagenoeg volledig automatiseren. We geven een overzicht van de beste tips om dat te realiseren. Zo raak je nooit meer iets kwijt wanneer het noodlot onverhoopt toeslaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business