Achtergrond

5 technologieën om je kinderen te leren programmeren

Computationeel denken is een belangrijke vaardigheid om kinderen bij te brengen, maar is nog vaak afwezig op scholen. Met deze hulpmiddelen zet je zelf samen met je kind de eerste programmeerstapjes.

Dat het in onze digitale samenleving belangrijk is om onze kinderen de beginselen van programmeren en computationeel denken bij te brengen, staat buiten kijf. Toch is er in scholen vaak nog niet voldoende ruimte en budget om hier voldoende tijd aan te spenderen.

Buitenschoolse initiatieven als CoderDojo en CodeFever proberen die leemte te vullen. Die laatste krijgt daarvoor zelfs een kapitaalinjectie van bijna 2 miljoen euro van Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters, zo berichtte De Tijd eind vorige week. De Vlaamse overheid richtte bovendien de portaalsite STEM-academie op, dat al deze buitenschoolse initiatieven in kaart brengt.

Ook voor ouders die zelf samen met hun kinderen de eerste programmeerstapjes willen zetten, zijn er heel wat mogelijkheden voor handen. We overlopen vijf technologieën die kinderen – en ouders – spelenderwijs in contact brengen met programmeren en techniek. Fun gegarandeerd voor jong en oud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business