Achtergrond

De grootste tops en flops uit Microsofts geschiedenis

Al meer dan 40 jaar lang brengt Microsoft computerproducten aan de man. Enkele daarvan zijn tegenwoordig onmisbaar, maar evengoed is het bedrijf een paar keer flink op de bek gegaan. Een overzicht.

Als vaandeldrager van de personal computer met de ontwikkeling van het Windows-besturingssysteem heeft Microsoft zijn plaatsje in de geschiedenisboeken alvast verzilverd. In de 41 jaar sinds de oprichting in 1975 door Paul Allen en Bill Gates is het bedrijf uitgegroeid tot een ondubbelzinnige technologiereus. Het succes van het softwarebedrijf maakte dat Gates lange tijd de titel “rijkste mens op aarde” kon dragen.

Microsoft domineerde de computers van de jaren ’90 via het alomtegenwoordige Windows, maar het heeft na de eeuwwisseling verschillende steekjes laten vallen, soms omdat het te laat op trends sprong, andere keren dan weer omdat het te vooruitstrevend was. We nemen je mee op sleeptouw doorheen de lange geschiedenis van het technologiebedrijf en overlopen Microsofts meest geslaagde producten en grootste stinkers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business