Achtergrond

Dit mag je verwachten van de nieuwe iPhone

Op 12 september onthult Apple een speciale jubileumeditie van de iPhone. Het bedrijf voert enkele ingrijpende veranderingen uit aan het gekende design.

Elke iPhone-lancering gaat gepaard met een hoop speculatie. Dit jaar is het volume nog een graadje luider opengedraaid. Het is dan ook niet zomaar een nieuwe iPhone die wordt aangekondigd: het toestel mag dit jaar tien kaarsjes uitblazen. Alhoewel Apple zoals traditioneel de lippen vooral stijf op elkaar houdt over wat het in petto heeft, wijzen de vele geruchten en gelekte informatie erop dat het bedrijf dat jubileum in de verf wil zetten met enkele zichtbare vernieuwingen.

Rand-tot-rand

Wat mag je verwachten van de iPhone 8? Apple zal waarschijnlijk zijn Android-concurrenten volgen in het vergroten van het schermoppervlak: de voorkant van het toestel zou bijna volledig uit een aanraakgevoelig display bestaan, een zogenaamd egde-to-edge display. Die aanpassing betekent dat de fysieke thuisknop zal verdwijnen uit het design en vervangen worden door een virtueel exemplaar. Het zou mogelijk ook tot gevolg hebben dat de digitale assistent Siri verhuist naar de aan/uitknop. Alles wijst er ook op dat Apple de LCD-technologie heeft ingeruild voor de voordelen van amoled: dit schermtype toont kleuren veel levendiger en vreet minder energie dan de LCD-variant. Voor deze Oled-schermen klopte Apple aan bij concurrent Samsung.

3D-scanner

[related_article id=”211069″]

Verder lijkt het er naar uit te zien dat het toestel gebruikers de mogelijkheid zal geven om hun iPhone te ontgrendelen met behulp van gezichtsherkenning. Er werden verwijzingen naar deze functie ontdekt in code die is geschreven voor de Apple HomePod, apples eigen versie van de Google Home en Amazon Echo. Dit gebeurt via een 3D-sensor die in de camera vooraan wordt ingebed. Deze 3D-scanner zou de plaats innemen van de Touch ID-functie die met vingerafdrukken werkt en die sinds de iPhone 5S in elke iPhone zit. Dat laatste voorspelt alleszins analist Ming Chi-Kou, die een sterke reputatie heeft opgebouwd op het juist inschatten van nieuwe iPhone-modellen. Volgens hem zal het toestel een grootte van 5,2 inch hebben en over een resolutie van 1.242 x 2.800 pixels beschikken.

Een andere primeur voor de iPhone 8 is draadloos laden. Het is de eerste keer dat Apple deze functie in een iPhone integreert. Draadloos laden was al mogelijk met de Apple Watch, en is al enkele jaren te vinden bij Androidsmartphones.

Prijsflirt

Naast de iPhone 8 zal Apple op het lanceringsevenement dat plaatsvindt op 12 september waarschijnlijk nog twee andere iPhones onthullen: de iPhone 7 Plus en de iPhone 7S. Over de beschikbaarheid van de vernieuwde iPhone zijn experts eerder twijfelachtig: volgens hen zal het toestel niet meteen te koop zijn nadat Apple het heeft aangekondigd, maar eerder later in het najaar zijn opwachting maken. Het prijskaartje zal flirten met de psychologische grens van 1.000 euro, zoals de pas aangekondigde Samsung Galaxy Note 8 dat ook doet. Waarschijnlijk komt het instapmodel op 999 dollar uit, en zullen de modellen met meer geheugen in de buurt komen van de prijzen voor een mac.

De onthulling van de iPhone op 12 september is live op video te volgen via je browser, vanaf 19:00 hier in België. Het nieuws over de iPhone 8 zal je op TechPulse heet van de naald kunnen lezen.

appleiphoneiPhone 8mobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals