Samsung Galaxy S10 - TechPulse

Samsung zal per 8 maart de Samsung Galaxy S10 officieel de deur uit sturen. Bij deze zijn de beste accessoires van de Samsung Galaxy S10-serie opgelijst. Van hoesjes tot draadloze opladers.

Samsung heeft zijn Galaxy S10 op 20 februari voor het eerst het levenslicht laten zien. Vanaf 8 maart gaan de eerste leveringen van start, dat maakt het een perfecte tijd om alvast de beste accessoires voor de smartphone uit te zoeken. Hoesjes worden ook meegenomen, maar gezien de S10-serie uit drie toestellen bestaat is er een kans dat niet elk hoesje voor elke telefoon beschikbaar is. Draadloze laders werken in principe met elke variant van de S10, gezien elk toestel is uitgerust met Qi-draadloos laden. Toch was de keuze, juist vanwege het enorme aanbod aan accessoires, nog niet even makkelijk. Zie jij nog opties die bij deze lijst moeten staan, aarzel dan niet om nog contact met de redactie op te nemen.

Samsung Galaxy S10 - 2
De Samsung Infinity O-notch is duidelijk weggewerkt door de achtergrond van de Galaxy S10.

Het eerste wat van belang is, is het beschermen van je telefoon. Ten minste, dat is wat ons betreft geen onverstandige keuze als je met een telefoon van 750 – 999 euro rondloopt. Glas is immers makkelijk te breken, wat zonde zou zijn van je spiksplinternieuwe telefoon. De geselecteerde hoesjes zijn slechts een greep uit het assortiment van Samsung, OtterBox en Spigen, maar er zijn natuurlijk veel meer hoesjes op de markt. Met uitzondering van Samsung zijn de hoesjes allemaal gericht op ‘extreme’ bescherming van een telefoon – geen overbodige luxe als je telefoon plots uit je zakken valt op een betonnen vloer…

Samsung Clear View Cover (Book case)

Samsung is in de loop der jaren steeds meer accessoires gaan maken. Het begon ooit bij vrij simpele book cases, maar dat is inmiddels wel anders. Een van de hoesjes die Samsung al generatieslang op de markt brengt is de Clear View Cover. In principe is het niks speciaals; sterker nog, misschien is het wel een van de ‘meest normale’ book cases die je kan vinden, op het eerste gezicht in elk geval. Het hoesje hoeft namelijk niet geopend te worden om berichten te weergeven. In het hoesje zit immers een extra doorzichtig gedeelte waardoor alle notificaties tevoorschijn komen, vergelijkbaar met het Always-On-Display. De voor en achterkant zijn in gesloten toestand natuurlijk bedekt door het hoesje. De kans dat er zo krassen op je toestel komen is klein. Let op, bij een klap op de grond zal het hoesje niet je redding zijn.

Samsung - 1

Verkrijgbaar voor Samsung Galaxy: S10e I S10 I S10 Plus

OtterBox Strada Case (Book case)

OtterBox staat al jaren bekend als een fabrikant van ijzersterke hoesjes, die tegelijkertijd ijzersterke bescherming bieden voor je telefoon. Als je op zoek was naar een stevig hoesje voor de Samsung Galaxy S10-serie, dan is de OtterBox Strada zeker aan te raden. Niet alleen de bescherming maakt het een zeer interessante optie, je kan namelijk gemakkelijk bijvoorbeeld je ID-kaart of creditcard in het hoesje opbergen. Gebruik je je telefoon niet, dan kan je de flap aan de voorkant vastklemmen. Als je al eens eerder je telefoon hebt laten vallen, dan kan extra bescherming aan de voorkant geen kwaad. In principe vermijd je met de book case ook het gebruik van een screenprotector. Het hoesje is immers dicht als hij in je broek zit, en dat is juist het moment waarop telefoons het vaakst krassen oplopen. Het design moet wel net je smaak zijn.

OtterBox - 1

Verkrijgbaar voor Samsung Galaxy: S10e I S10 I S10 Plus

Spigen Ultra Hybrid en Tough Armor

Niet op zoek naar een book case, dan zijn deze twee opties van Spigen misschien wel de juiste keuze. Om te beginnen met een hoesje die iets meer op stijl gericht is, de Spigen Ultra Hybrid. Je krijgt met de Ultra Hybrid voldoende bescherming, in een compact pakket. Een leuke toevoeging is de doorzichtige zij- en achterkant van het hoesje. Zo hoef je een mooie telefoon dus niet te bedekken met een (lelijk) grijs hoesje. In plaats daarvan kan je je telefoon gewoon bewonderen, wel zo fijn als je bijvoorbeeld een S10e koopt in het geel, of de eender welke S10 in het wit. Over de bescherming zal ik vrij kort zijn, Spigen heeft het hoesje met ‘militaire standaarden’ getest, waaruit blijkt dat het veilig van twee meter hoogte kan vallen.

Spigen - 2

Verkrijgbaar voor Samsung Galaxy: S10e I S10 I S10 Plus

Geef je iets minder om het design, maar wil je nog altijd geen book case? Dan is de Spigen Tough Armor een perfecte keuze. Het hoesje wordt al jaren door Spigen gefabriceerd en is perfect voor het beveiligen van je telefoon tegen schokken tijdens het vallen. Uit marketingverhalen, een hoop lucht met misschien een kern van waarheid, blijkt dat het tweedelige design van de Tough Armor daaraan bijdraagt. Het hoesje bestaat namelijk uit een harde plastic achterkant, met een rubberen binnenkant. Bij elkaar levert dat een stevig pakket op. Of het je smaak is qua design, dat mag je zelf besluiten. Het staat in elk geval vast dat een straatsteen eerder breekt dan het hoesje. Wat je telefoon daarbij doet, waarschijnlijk niet veel.

Spigen - 1

Verkrijgbaar voor Samsung Galaxy: S10e I S10 I S10 Plus

Draadloze opladers (Qi-standaard)

Draadloos laden gaat steeds sneller, zo ook met de Samsung Galaxy S10-serie. Daarom kunnen er ook geen draadloze laders uit deze opsomming missen. Voor deze oplijsting heb ik een viertal opladers verzameld, twee van Samsung, een van Belkin en als laatste nog de draadloze lader van Huawei. In alle gevallen bieden de opladers ondersteuning voor de Qi-standaard, daarmee is er een grotere kans dat je misschien al een telefoon hebt die ermee kan worden opgeladen. Waar heb ik verder nog op gelet? Eén ding, het wattage waarmee de opladers maximaal je telefoon opladen. Voor de opladers geldt dat de Galaxy S10 met maximaal 9 of 10 watt wordt opgeladen, een hoger wattage ondersteunt de S10 niet.

Lang zal ik het niet maken voor de opladers, in het geval van de Belkin en Huawei zal de S10 altijd met maximaal 10 watt worden opgeladen. Een voordeel van de Huawei CP60 is dat deze met 15 watt kan opladen, als het draadloos opladen in de toekomst dan sneller verloop, dan kan je langer met Huawei zijn oplader doen. Verder zijn deze twee opladers vlak, als dat niet gewenst is, dan vallen deze opties helaas al af. Dan blijven er nog twee opties over, allebei uit de fabrieken van Samsung. Een van deze opladers is wederom vlak, maar laadt iets slomer op (maximaal 9 watt, aldus Samsung). Als laatste is er de ‘Draadloze oplader Duo’. Met deze oplader kan je wederom met maximaal 10 watt je telefoon opladen. Als extraatje kan je met deze oplader ook een tweede telefoon (of smartwatch van Samsung) opladen. Ook heeft deze oplader een staande positie, handig als je je telefoon graag gebruikt als klok zodra deze in de oplader zit.

Belkin Qi Draadloze Oplader I Samsung Draadloze Oplader Pad I Samsung Draadloze Oplader Duo I Huawei CP60