Checklist voor je webshop: de basis

Een webshop onderhouden is een constant evoluerende taak waar veel bij komt kijken. Omdat je bezig bent met optimalisatie, verlies je soms de meest eenvoudige dingen uit het oog. Die basics zijn echter cruciaal om klanten de beste ervaring te bieden. Hier zijn enkele simpele punten waardoor je meteen kan checken of het snor zit met de fundamenten van je website.

 

Tip 1

Het is aangeraden om het voor de klant zo makkelijk mogelijk te maken om je webshop te bereiken. Check daarom of je website werkt zowel met als zonder ‘www’-voorvoegsel. Werkt het in beide gevallen? Ga door naar de volgende tip.

 

Tip 2

Omnichannel-aanwezigheid is belangrijker dan ooit. Test zeker of je webshop op mobiele toestellen even vlot werkt als op pc. Open je site op je smartphone en doe een aankoop of voer bijvoorbeeld een handeling uit die vaak op je site wordt uitgevoerd. Ben je tevreden over hoe de site functioneert? Prima, we gaan door.

 

Tip 3

Open je site en type ‘asdasd’ achter je domeinnaam in, zodat je “www.jedomein.be/asdasd” krijgt. Waar kom je op uit? Let erop dat de 404-pagina die je ziet duidelijk en hulpvaardig is, zodat je bezoeker bijvoorbeeld meteen naar je thuispagina kan terugkeren.

 

Tip 4

Altijd leerzaam om je eigen webshop te googlen. Ga naar Google, type je bedrijf in en bekijk de zoekresultaten. Zoek jouw webshop en bestudeer volgende zaken: de locatie op de pagina en de tekst die bij het zoekresultaat staat. Is dat zoals je verwachtte of kunnen er verbeteringen worden aangebracht? De tekst bij het zoekresultaat is doorslaggevend; zorg ervoor dat die goed geschreven is, en de potentiële bezoeker kan engageren.

 

Tip 5

Mail je een nieuwsbrief of een bevestigingsmail naar klanten? Open zo’n mail en check de inhoud. Alles wat je in de mail belooft, moet ook daadwerkelijk gebeuren. Druk daarna op ‘Reply’ en kijk waar deze reactie uitkomt. Krijg je een automatisch antwoord als je naar je ‘no reply’-adres mailt? Indien dat niet het geval is, kan het misschien handig zijn om dat aan te passen.

 

Kom je glansrijk door de tips heen? Dan ben je zeker op de goede weg. Zo niet zijn de meeste zaken relatief snel op te lossen; zorg ervoor dat je er de nodige aandacht aan geeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business