Achtergrond

Deze 3 projectmanagement-apps zijn geliefd bij multinationals

Op zoek naar de juiste project management-app? Onder andere multinationals als Disney, PayPal en Netflix kozen al voor deze essentiële tools.

 
Sommige projecten vragen om de zware middelen: er werken externe partners mee, je budget is in steen gebeiteld of je hebt een krappe agenda. Dan komt de juiste projectmanagement-app als geroepen. Hieronder vind je drie applicaties die beproefd en goedgekeurd werden door de bekendste multinationals wereldwijd.
 

1. Proofhub


Proofhub is een goede optie voor zij die een eenvoudig overzicht willen van een uitgebreid project.
Wat hebben Netflix, Disney en NASA gemeen? Ze zijn allen fan van Proofhub. Met een voorzichtig evenwicht tussen eenvoud en functionaliteit, scoort Proofhub hoog onder de projectmanagement-apps. Gantt-grafieken maken hun opmaak, net zoals ‘mijlpalen’, tijdslijnen, een kalender, een maandelijkse rapportering, en meer. De leukste extra zijn de Quickies: een functie die elke projectmanagement-app zou moeten hebben. Quickies werken als persoonlijke nota’s, bijvoorbeeld voor kleine taken die je snel ergens kwijt moet. Zeg maar een soort van digitale post-it’s. Een groepchat-functie is beschikbaar in de betalende abonnementsformules. Proofhub is een goede optie voor zij die een eenvoudig overzicht willen van een uitgebreid project. Je bent er relatief snel mee weg, en krijgt alle functies om een project tot een goed einde te brengen.
De gratis formule is goed voor 1 project, 25 MB opslagruimte en zoveel gebruikers als je wilt. Wil je liever iets meer? Dan beginnen prijzen vanaf 16,50 euro per maand voor 10 projecten en 3 GB opslagruimte.
 

2. Teamwork Projects

Teamwork Projects mist een geïntegreerde chatfunctie, maar compenseert dat met een aparte, gratis app: Teamwork Chat.
Nood aan een online platform dat de meest ingewikkelde projecten kan uitplannen? Geef Teamwork Projects eens een kans; onder andere Paypal, eBay en Spotify gingen je al voor. Het platform is uitgerust met alle basisfuncties, plus een heleboel meer. Start een project, deel de taken uit en stel deadlines op. De vooruitgang controleer je door middel van een Gantt-grafiek, het dashboard, of simpelweg via de takenlijsten. Teamwork Projects mist een geïntegreerde chatfunctie, maar compenseert dat met een aparte, gratis app: Teamwork Chat. Bovendien kunnen teamleden een status instellen waarin ze kunnen tonen aan welke taak ze momenteel werken. De verzameling van functies kan op eerste zicht overweldigend aandoen, maar ze bieden wel waar voor je geld.
 
Een gratis versie van Teamwork Projects is beschikbaar, hoewel er dan serieus wordt gesnoeid in het aantal beschikbare functies. In het ‘Free Forever’-plan heb je ruimte voor 2 projecten en 100 MB opslag. De betalende versies beginnen vanaf 45 euro per maand. Daarvoor krijg je 40 projecten, 20 GB opslagruimte en een onbeperkt aantal gebruikers. Bovendien is het platform ook in het Nederlands te gebruiken. Kleine, talige onjuistheden neem je er voorlopig wel bij.
 
 

3. Podio


Podio is gemaakt voor een groter team, en dat merk je. In tegenstelling tot lichtgewichten als Trello of Proofhub, is Podio een intensieve applicatie met een enorm aantal mogelijkheden. Daarom wordt de app ook gebruikt door giganten als Volvo, Deloitte en Sony. Het duurt wellicht even voor je alle functies onder de knie hebt; wil je echter de volledige controle over meerdere projecten tegelijk, dan is dit iets voor jou.
 
Podio werkt met ‘werkruimtes’ die elk projecten kunnen bevatten. Elke werkruimte kan gepersonaliseerd worden naar gelang het doel van het project of eventueel de bedrijfsafdeling. Zo kunnen extra modules, of ‘apps’, worden toegevoegd vanuit de app marketplace, zoals het Marketing Management-pakket, Human Resources-pakket of het Praise & Work Happiness-pakket. Die laatste heeft bijvoorbeeld functies als ‘Buy a pint’ en ‘Hero of the month’ die geïntegreerd kunnen worden in de software. Je kan ook je eigen pakket maken met de geïntegreerde app-bouwer, om op maat van jouw project extra functies toe te voegen. Zo wordt Podio ook eerder een intern sociaal medium, in plaats van louter een projectmanagement-app. Andere handige functies zijn de livechat, de drag-and-drop-interface en het makkelijke gebruikersbeheer. Overigens is Podio ook in het Nederlands vertaald.
 

Extra modules, of ‘apps’, kunnen worden toegevoegd vanuit de App marketplace, zoals het Marketing Management-pakket, Human Resources-pakket of het Praise & Work Happiness-pakket.
Teams kunnen opteren voor een gratis account, maar als je voor een applicatie als Podio kiest, is het logischer dat je erin investeert. Formules beginnen vanaf maandelijks 8 euro per gebruiker en lopen op tot 22 euro per gebruiker. Niet min, maar je krijgt er een projectmanagement-walhalla voor terug.
 
Lees verder:
//www.smartbiz.be/achtergrond/168515/3-gratis-projectmanagement-apps-die-je-moet-proberen/
//www.smartbiz.be/achtergrond/168782/3-onmisbare-project-management-apps-voor-kmos/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business