Deals

Dealtip: 32 GB DDR5 RAM aan 55 euro

DDR5 crucial dealtip
© Crucial/bewerking door TechPulse
Amazon Frankrijk heeft een forse deal op DDR5-RAM klaarstaan. Een 32 GB-kit van Crucial (2x 16 GB) kost momenteel slechts 55,31 euro.

Wie momenteel al een systeem met DDR5-geheugen in huis heeft staan, weet dat DDR5-geheugen niet bepaald goedkoop is. Zeker als je iets meer capaciteit verlangt stijgen de prijzen snel boven de 100 euro uit. Crucial-geheugen – een divisie van chipgigant Micron – is momenteel fors goedkoper op Amazon.fr. Meer specifiek gaat het om een 32 GB-kit (2x 16 GB) aan 4.800 MHz.

Dit geheugen is dus specifiek geschikt voor systemen met DDR5-geheugen. Heeft je systeem nog DDR4? Dan past dit geheugen simpelweg niet in jouw computer. Let er ook op dat gaat om sticks met 288-pinnetjes – ofwel UDIMM-RAM voor desktops. De sticks zijn niet geschikt voor laptops.

Uitgelicht artikel Techdeals van de Week header Dit zijn de beste techdeals van week

Volgens de productpagina hebben de geheugenmodules een CL (Cas Latency) van 40. Daarmee is het allicht niet de snelste DDR5-kit. Bij alledaags gebruik ga je daar echter niets van merken. Goed om te weten is tot slot dat de geheugensticks zowel Intels XMP als AMD Expo-geheugenprofielen ondersteunen. Welk platform je dus ook gebruikt: het geheugen moet altijd stabiel draaien.

60 procent korting op DDR5

Standaard kost het kitje 32 GB DDR5-geheugen 137,99 euro. Momenteel betaal je bij Amazon.fr slechts 55,31 euro. Let wel: daar komen nog verzendkosten bovenop, tenzij je gebruikmaakt van een account met Prime in Frankrijk.

Tot wanneer de deal loopt, is vooralsnog niet bekend. Meestal biedt Amazon slechts een beperkte voorraad aan tegen de lagere prijs. Sla dus snel je slag, en voorkom dat de deal is uitgeput voor je je exemplaar hebt bemachtigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business