Deals

Dealtip: Chromecast met Google TV (HD) voor slechts €29

Chromecast met Google TV afstandsbediening
© Unsplash / Victor Carvalho
Nog op zoek naar een last-minute kerstcadeau voor onder de €30? Bekijk dan zeker de Chromecast met Google TV (HD), die nu slechts €29 euro kost.

In navolging van de Chromecast met Google TV (4K) bracht Google in 2022 een HD-versie uit. Met die streamingdongle krijg je bijna dezelfde streamingervaring, maar dan tegen een lagere prijs en zonder ondersteuning voor 4K-output. Dat maakt het een perfecte compagnon voor oudere televisies, die vaak geen 4K-scherm hebben en al helemaal geen uitgebreide HDR-ondersteuning bieden. Hoewel de HD-versie ook iets minder werkgeheugen heeft, merk je daar niets van door de lagere resolutie van beelden en de interface.

Wat je wel merkt, is het lagere prijskaartje. Waar je normaliter 69,99 euro betaalt voor de 4K-versie, kost de HD-variant je slechts 39,99 euro. Met de deal bij Amazon ben je nog eens 11 euro goedkoper uit. Die besparing heb je grotendeels te danken aan de herkomst van de Chromecast. Amazon biedt nu namelijk de Duitse versie aan. Het verschil met de Nederlandse versie beperkt zich tot de Duitse taal op de doos én in de handleiding. Verder zijn de streamingdongles identiek.

Specificaties Chromecast met Google TV (HD)

Zoals gezegd is de HD-versie specifiek ontwikkeld voor televisies zonder 4K-schermen. Maar er zijn meer verschillen. De HD-uitvoering heeft geen Dolby Vision HDR, maar wel HDR10 en HDR10+. Ook heeft de HD-uitvoering wat minder RAM: 1,5 GB, in plaats van de 2 GB van de 4K-uitvoering.

Dat merk je echter nauwelijks, omdat de Chromecast op een lagere resolutie draait. De opslagruimte (8 GB) en de Google Assistant zijn hetzelfde voor beide modellen. Bovendien zien beide dongles er precies hetzelfde uit en gebruik je dezelfde afstandsbediening om ze te bedienen.

Scoor nu 11 euro korting

Wie de Chromecast met Google TV (HD) nu nog bestelt via het Belgische Amazon krijgt deze wel pas ná Kerst binnen. Op het moment van schrijven schat Amazon de leverdatum op 27 december. Vier je het kerstfeest pas iets later, sla dan snel je slag. Wilde je de Chromecast sowieso al hebben, dan heb je geluk en scoor je nu toch mooi 11 euro korting.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business