Google in beroep tegen CBP

Google tekent bezwaar aan tegen maatregelen van het College Bescherming Persoonsgegevens. Ook al zei het eerder te willen meewerken.

Het bedrijf gaat volgens de website Webwereld in beroep tegen de beslissingen die de privacywaakhond nam nadat bekend werd dat Google gevoelige burgergegevens had verzameld voor zijn onlinedienst Street View. Google betuigde publiekelijk zijn spijt over het voorval en beloofde de gegevens te verwijderen. Maar in de praktijk blijft het zich verzetten.

Google moet 3,6 miljoen in Nederland verzamelde SSID’s van draadloze routers vernietigen. Ook moeten burgers hun MAC-adres (uniek routeradres) kunnen laten weghalen bij Google. Maar daar gaat de zoekgigant dus niet mee akkoord. Evenmin weigert het, op voorstel van het CBP, een publieke campagne te voeren over het onderwerp

[related_article id=”158578″]

Tegenover Webwereld bevestigt Google zijn bezwaren, maar het wil niet zeggen waarom het nu protesteert.

Spijt betuigd, meer niet
Bij het fotograferen voor Google Street View heeft de zoekgigant, naar eigen zeggen per ongeluk, veel meer gegevens verzameld dan wettelijk toegestaan. Zo werden er onder meer e-mailadressen en andere persoonlijke gegevens opgeslagen.

Google was er snel bij om zich te verontschuldigen. “Zoals we eerder hebben aangegeven, spijt het ons enorm dat wij onopzettelijk inhoudelijke communicatiegegevens van niet-beveiligde wifinetwerken hebben verzameld”, zei een woordvoerder van het bedrijf recent nog tegen ZDNet. “Zodra wij beseften dat dit het geval was, hebben wij onze Street View-auto’s aan de kant gezet.”

In werkelijkheid blijkt dus vooral dat Google spijt heeft, maar daarom nog niet wil meewerken voor de overtredingen die het begaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business