Franse piratenjager is hackersprooi

Het bedrijf dat voor de Franse overheid P2P-verkeer controleert, is gehackt. Daarbij zijn gegevens over het systeem gelekt.

Het gaat om Trident Media Guard, dat de controle uitvoert van de Hadopi-wet. Die stelt dat wie betrapt wordt op illegaal downloaden een waarschuwing per e-mail en later per brief krijgt. Bij een derde overtreding verliest de internetpiraat tijdelijk zijn internetverbinding.

De hack wordt gemeld door TorrentFreak, dat meteen nuanceert dat het vooral om een zwakke beveiliging gaat in plaats van een zware hackaanval. Beveiligingsspecialist Oliver Laurelli zegt tegenover de site dat onder meer scripts, P2P-clients om valse downloaders op te zetten, lokale fysieke adressen in het datacenter en zelfs een wachtwoord konden worden ontrafeld.

TorrentFreak kreeg een aantal van de bestanden in handen, maar zoekt momenteel nog uit of de hack gevoelige informatie blootlegt. Laurelli zegt intussen op zijn blog dat de beveiliging wel zeer zwak is.

“Men kan zich gaan afvragen of TMG geen dochter van Sony is”, schrijft hij, verwijzend naar de zwakke beveiliging van het PlayStation Network. “Ofwel is het een honeypot.” Dat laatste is een systeem dat bewust wordt opgezet met slechte configuratie of beveiliging om hackers aan te trekken, en zo hen te kunnen identificeren.

frankrijkhackhadopijustitielaurellinieuwspiraterijtmgtorrentfreaktrident media guard

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen