Nieuws

Review: Star Wars – The Old Republic

Star Wars - The Old Republic verwelkomt alle fans van de films en alle gamers met een internetverbinding in een gekend en geliefd universum. Een beleving die goed is voor honderden uren spelplezier voor wie daar op eigen tempo zijn eigen verhaal (of verhalen) in wil kerven en nog eens duizenden voor spelers die zich nu al verenigen in hun streven die verdomde Dark Side zware klappen toe te brengen. Of de Light Side natuurlijk.

Elke klasse zijn genre

BioWare kennen we van magistrale singleplayergames als Knights of the Old Republic en Dragon Age, en zowat heel de gamewereld vroeg zich af of Bioware ook een degelijk massaal online actierollenspel kan brouwen. Sinds kort kennen we het antwoord. Star Wars – The Old Republic (kort: SWOTR) speelt zich drieduizend jaar voor de films af, in een era waar er nog volop Jedi’s en Sith door het universum huppelen. Die mag je als speler vervoegen in je persoonlijke epos waar je het van een onbekende snaak tot de held van de Republiek of het Keizerrijk brengt. Dat laatste is meteen waar Bioware het verschil maakt. De meeste online games volgen een eerder algemene plotlijn, maar in SWTOR draait alles rond jouw verhaal. Elke opdracht wordt aangebracht met stemacteurs en filmische scènes, en zo voel je je altijd de held in het middelpunt van de belangstelling.

Alles in Star Wars – The Old Republic is onmiddellijk herkenbaar voor wie ooit een episode van het sciencefictionepos zag. Eerst kies je partij in dit conflict tussen licht en donker. Elke factie telt vier klassen en elk daarvan krijgt zijn eigen verhaal dat niet alleen uit unieke queesten is opgetrokken, maar ook nog eens zijn eigen genre volgt. Zo speelt het verhaal van de Trooper als de Band of Brother-reeks, is dat van de Beonty Hunter vergelijkbaar met een oude Clint Eastwood-western, voert de Imperial Agent een mix van James Bond en Jack Bauer op, en ontpopt de Jedi Knight zich van een veelbelovende jongeling tot een levende legende. Welke klasse je ook kiest, je zit goed voor een paar honderd uur aan episch avontuur. Dat wordt verteld met volledig ingesproken tussenfilmpjes in drie afgeronde, op elkaar volgende hoofdstukken. En omdat dit universum negentien grote en honderden kleine planeten telt, spreekt het voor zich dat iedere speler zijn of haar persoonlijke schip krijgt. Ideaal voor snel transport en het beslissen van ruimtegevechten.
 

Plunderafspraak

Je acties en keuzes hebben onmiddellijk voelbare of langetermijngevolgen op het verloop van je verhaal en de houding van de spelwereld ten opzichte van je personage. Met elke volbrachte queeste en verslagen vijand groeit je held(in) uit tot een alsmaar krachtiger en gespecialiseerder karakter dat helemaal op jouw persoonlijke speelstijl aansluit. Is een queeste te taai om in je eentje aan te pakken, verenig dan je krachten met een of meer van de honderden andere spelers in je onmiddellijke omgeving. Verzamel een groep waarvan de vaardigheden elkaar mooi complementeren of gewoonweg leuk is in de omgang. Maak in beide gevallen vooraf wel duidelijke afspraken over hoe de buit verdeeld wordt.

[related_article id=”160734″]

SWTOR mag verder wat klassiek uitgevoerd zijn, met zowel een spelbesturing als graphics die nooit potten breekt, net dat verhaalelement blijkt het magische ingrediënt. Bovendien werd het spel, op ietwat lastige wachttijden na, foutloos en volledig gelanceerd. Naast de verhaallijn zijn er spannende missies voor kleine of grote groepen, kun je het opnemen tegen andere spelers of zijn er vlotte ruimtegevechten. Met de teller reeds ruim boven een miljoen spelers kan dit wel eens de grote concurrent voor World of Warcraft worden.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business